Jeugd en gezin

Met ingang van 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor alle jeugdhulp. De gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen houden u via de gezamenlijke nieuwsbrief op de hoogte.

Centrum jeugd en gezin

De gemeente Beverwijk heeft een Centrum voor jeugd en gezin (CJG). Iedereen kan met vragen over eten en groei, verlegenheid of agressie, drugs of drukke kinderen, seksualiteit of zwangerschap, echtscheiding of puberteit bij het CJG binnenlopen.

Het CJG is er voor alle (aanstaande) ouders, opvoeders en jeugdigen. U krijgt advies en antwoord op vragen en u vindt er informatie over opgroeien en opvoeden van kinderen. Het CJG IJmond is een samenwerkingsverband van organisaties binnen de jeugdgezondheidszorg, jeugdhulpverlening, maatschappelijk werk, welzijn, onderwijs en gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen. De kracht van de CJG-partners is dat zij samenwerken en elkaar aanvullen.

Contact met het CJG

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Daarom geeft het CJG u opwww.cjgijmond.nl handige tips, informatie en advies. U kunt ook online vragen stellen over opgroeiende kinderen. Bijvoorbeeld:

  • Hoe voorkom ik dat mijn tienjarige dochter liegt?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn kinderen beter luisteren?
  • Waarom bijt mijn zoontje andere peuters?
  • Hoeveel zak- en kleedgeld geef ik mijn kind van vijftien?
  • Hoe voorkom ik dat mij puber spijbelt op school?
  • Eet mijn kind wel gezond en genoeg?

Voor een persoonlijk gesprek vult u het contactformulier in om een afspraak te maken voor het opvoedspreekuur in de Broekpolder (088) 995 95 95. U kunt ook langskomen bij het inlooppunt Beverwijk, Romerkerkweg 10, geopend op woensdag van 9.00 - 12.00 uur en vrijdag van 13.30 - 16.30 uur.

Meer informatie

Beleidsmedewerker CJG (0251) 256 256

Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 1