MijnOverheid

De website https://mijn.overheid.nl geeft u toegang tot actuele, feitelijke gegevens over uw gezins- en woonsituatie en websites van verschillende overheidsorganisaties. U ziet daar bijvoorbeeld hoe u staat ingeschreven bij de gemeente (GBA=gemeentelijke basisadministratie). Bij het Kadaster kunt u uw woongegevens inzien en bij de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) hoe uw auto is geregistreerd en andere overheidsinstanties. 

U moet inloggen met uw DigiD (aanvragen op www.digid.nl) en zelf aangeven van welke instantie u berichten wilt ontvangen. 

Een overheidsinstantie kan een bericht in uw persoonlijke loket plaatsen. Bijvoorbeeld de RDW laat weten dat uw auto APK-gekeurd moet worden of dat uw rijbewijs binnenkort verloopt. De gemeente laat weten dat uw paspoort/identiteitsbewijs vernieuwd moet worden. De overheidsinstantie die is aangesloten op MijnOverheid zet dat bericht op uw Persoonlijke internetpagina. U ontvangt dan een e-mail met daarin het bericht dat er een boodschap voor u op uw Persoonlijke Internetpagina van MijnOverheid staat. 

U hoeft niet telkens opnieuw bekende gegevens op te geven om zaken te kunnen doen met de overheid. Behalve de gegevens uit de basisregistraties, kunt u alles wijzigen. Bijvoorbeeld uw telefoonnummer, e-mailadres of bankrekeningnummer. Andere instanties zoals de gemeente, het Kadaster, de Belastingdienst enzovoort houden hun eigen gegevens bij die voor u in te zien zijn.  

Meer informatie

Webcoördinator gemeente Beverwijk (0251) 256 256.