Over Beverwijk

Beverwijk is geen stad maar ook geen dorp, zo noteerde een Franse reiziger in 1827 tijdens zijn tocht door onze gemeente. Blijkbaar was het iets er tussenin. De Fransman liet zich over deze 'dorpstad' in lovende bewoordingen uit. Immers, de bevolking beschikte hier over de aantrekkelijke kanten van een grotere plaats: de bedrijvigheid van de week- en jaarmarkten met een groot aanbod aan groenten, fruit en vis. Bovendien floreerde een veelzijdige nijverheid die de nodige welvaart teweegbracht. Dat alles stond niet in de weg dat Beverwijkers. Lees de geschiedenis van Beverwijk. (De geschiedenis van Beverwijk is ook te lezen in het Engels).

Aantal inwoners op 1 januari 2014 40.093 (20.239 vrouwen en 19.854 mannen)

Spannende fietstocht voor kinderen

In Museum Kennemerland, Westerhoutplein 1 te Beverwijk is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar de spannende fietsroute 'het Mysterie van de tijdgeest' verkrijgbaar. Het museum is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 - 17.00 uur (0251)214 507.

Ontdekkingsreis door Beverwijk

Beverwijk, dat is toch een grauw en stoffig industriestadje onder de rook van TataSteel. Velen delen deze mening. Dat Beverwijk wel degelijk een rijke historie heeft waarvan nog veel overgebleven is, blijkt uit de door de gemeente uitgegeven Toeristische Cultuurhistorische Stadswandeling Beverwijk .

Fietsknooppuntennetwerk IJmond

De regio IJmond is aangesloten op het provinciale fietsknooppuntennetwerk. De fietser bepaalt zelf de route en het aantal kilometers dat hij wil fietsen. Met dit netwerk fietst u van knooppunt naar knooppunt en ontstaan eindeloze nieuwe routemogelijkheden. Het fietsknooppuntennetwerk gaat over bestaande fietspaden en autoluwe landelijke wegen waarbij de kruispunten in het netwerk zijn voorzien van een knooppuntnummer. Op elk knooppunt is een informatiepaneel aanwezig met een routekaart van de regio. De fietser kan bij elk knooppunt zijn verdere route bepalen. Langs de tracés zijn borden geplaatst die de routes naar de eerstvolgende knooppunten aangeven.

Externe websites

´╗┐Meer informatie