Parkeren

In en rond het centrum van Beverwijk, op tijden dat de winkels open zijn, moet u betalen voor het  parkeren van uw voertuig. Het centrum blijft daardoor goed bereikbaar voor bezoekers en bewoners. Rond de Beverwijkse Bazaar moet ook betaald worden op de dagen dat deze open is. In de blauwe zones rond het centrum moet u gebruikmaken van een parkeerschijf. Daarmee mag u maximaal 2 uur parkeren en rond het Kennemertheater maximaal 1 uur. Gratis parkeren vlakbij het centrum kan op parkeerterrein Wijckerpoort achter bioscoop Cineworld. In Wijk aan Zee zijn enkele straten waar alleen vergunninghouders mogen parkeren. De uitwerking van het parkeerbeleid vindt u in het aanwijsbesluit parkeren.

Parkeertijden en -tarieven

 • Beverwijk Binnenstad centrum € 1,25 per uur van maandag t/m zaterdag 9.00 - 18.00 uur, donderdag tot 21.00 uur
 • Beverwijk Binnenstad rand € 1,25 per uur van maandag t/m zaterdag 9.00 -18.00 uur, donderdag tot 21.00 uur
 • Beverwijk industriegebied Markten (Bazaar) € 1,25 per uur op zaterdag, zondag en andere openingsdagen van de bazaar 7.00 -18.00 uur

Voor- of achteraf betalen

Bij vooraf betalen koopt u een kaartje voor een door uzelf gekozen tijd bij een parkeerautomaat. Het kaartje legt u zichtbaar voor de voorruit van uw auto. Betaalt u achteraf dan wordt de exacte parkeertijd in rekening gebracht. Er zijn 2 manieren om achteraf uw parkeerkosten te betalen:

 1. Met een speciale parkeerpas: ga naar www.parkerenbeverwijk.nl en lees wat u verder moet doen. Speciale acties vindt u op www.facebook.com/parkerenbeverwijk
 2. Bel- of GSM-parkeren: kijk op: www.parkline.nl, www.parkmobile.nl, www.yellowbrick.nl, www.smsparking.nl, www.sms-park.nl, www.anwb.nl en www.myorder.nl, www.stadsparkeren.nl.

De aanbieders rekenen elk verschillende kosten. Handhavers scannen uw kenteken om te zien of u hebt betaald.

Parkeervergunningen

Bewoners en werknemers die in het gebied betaald parkeren, vergunninghouders- of blauwe zone wonen of werken, kunnen een parkeervergunning kopen. Meer informatie over parkeervergunningen

Parkeren gehandicapten 

Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u in de gemeente Beverwijk op de openbare weg gratis parkeren. Nabij de entree van alle openbare gebouwen en in winkelgebieden zijn algemene parkeerplaatsen beschikbaar. Let op: op de parkeerterreinen van de Beverwijkse Bazaar gelden andere regels. Meer over de gehandicaptenparkeerkaart en -plaats.

´╗┐Oplaadpunten elektrische auto’s 

De gemeente Beverwijk wil het elektrisch rijden stimuleren en heeft zich daarom aangesloten bij Metropoolregio Amsterdam en de provincies Noord-Holland en Flevoland om in de gehele regio 1000 oplaadpunten te plaatsen. In onze gemeente zijn al 9 openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s:

 • centrum Markt 60
 • bedrijventerrein De Pijp/Beverwijks Bazaar, Randweg 43
 • bedrijventerrein De Pijp, Zuiderkade 27
 • Vlietgors (Marlo-terrein): Vlietgors 43
 • Wijk aan Zee: Verlengde Voorstraat 42 (hoofdrijbaan)
 • Marga Klompélaan 28
 • Hoflanderweg 107
 • Pieter Verhagenlaan (naast Boeweg 54)
 • Laan der Mensenrechten (naast Kuikensweg)

Oplaadpunt aanvragen

Inwoners en werknemers van de gemeente Beverwijk kunnen een oplaadpaal aanvragen onder de volgende voorwaarden:

 1. u bezit een volledig elektrische personen- of bedrijfsvoertuig of plug-in hybride motorvoertuig
 2. u heeft niet de mogelijkheid om het voertuig op privéterrein te parkeren en te laden
 3. in een straal van 300 meter van de gewenste locatie is geen oplaadpunt.

Een aanvraag voor een openbare oplaadpaal kunt u doen op www.nuon.nl/ev. Nuon toetst of u in aanmerking komt voor een oplaadpaal en neemt vervolgens contact op met de gemeente. In overleg bepalen we de locatie. Vervolgens neemt de gemeente het verplichte verkeersbesluit voor de gereserveerde parkeerplek. Daarna wordt de paal geplaatst. Let op: momenteel zijn de oplaadpalen op. De regionale aanbesteding van de oplaadpalen moet opnieuw plaatsvinden. Daardoor komen de nieuwe oplaadpalen in de zomer van 2015 beschikbaar voor de hele regio. U kunt de aanvraag wel alvast doen, u wordt dan op een wachtlijst geplaatst.

Palen worden voor 3 jaar geplaatst en onderhouden met de mogelijkheid om dit met nog eens 3 jaar te verlengen. Na een praktijkevaluatie beoordeelt de gemeente voordat de termijn is verlopen, wat er met de oplaadpalen gaat gebeuren. Meer informatie over elektrisch rijden in de IJmond op www.ijmondrijdtelektrisch.nl.

Parkeerterreinen

Park+Ride

Naast het treinstation ligt aan de Wijckermolen een P+R-terrein met 110 parkeerplaatsen, www.q-park.nl. Treinreizigers betalen niets. Andere parkeerders betalen hetzelfde uurtarief als in het centrum van Beverwijk.

Rode Kruis Ziekenhuis en Beverwijkse Bazaar 

Voor parkeren nabij het Rode Kruisziekenhuis volgt u de borden ‘P-Ziekenhuis’. Voor de Beverwijkse Bazaar ‘P- Bazaar. De parkeerterreinen bij het Rode Kruisziekenhuis en bij de Beverwijkse Bazaar zijn particuliere terreinen en worden niet beheerd door de gemeente. Voor vragen neem u contact met hen op. 

´╗┐Bedrijfswagens

Bedrijfswagens langer dan 6 meter of hoger dan 2,4 meter mogen uitsluitend parkeren:

 • Op delen van bedrijfsterreinen 
 • Wijk aan Zee (Reijckert Aertszweg), op het noordelijk parkeerterrein)
 • Bedrijventerrein Markten:  ingvaartweg, Randweg en Industrieweg uitgezonderd de openingsdagen Beverwijkse Bazaar (vaste openingsdagen zaterdag en zondag)
 • Bedrijventerrein Haven-oost: Randweg en Nijverheidsweg
 • Bedrijventerrein Haven-west: Zuiderkade, Nieuwkade, Steenkade en Rietlanden

In de overige straten van bovengenoemde industriegebieden en de industriegebieden Wijkermeer, Beverwijk West-I en bedrijventerrein Marlo mag niet worden geparkeerd. U kunt een verzoek tot ontheffing op dit verbod aanvragen.

Meer informatie

Beleidsmedewerker verkeer (0251) 256 256.