Vrijwilligersverzekering

De gemeente heeft voor vrijwilligers een collectieve verzekering afgesloten. Dit werk moet een maatschappelijk belang dienen. De verzekering geldt voor alle vrijwilligers die wonen of hun vrijwilligerswerk doen in de gemeente Beverwijk tenzij de vrijwilligersorganisatie of de gemeente waar u werkt zelf een verzekering heeft afgesloten. Vrijwillige brandweer en -politie en scholieren die maatschappelijke stage lopen, vallen niet onder deze vrijwilligersverzekering. 

Wat is verzekerd

De vrijwilligersverzekering bestaat uit een basis- en pluspolis. De basispolis bevat een ongevallen-, persoonlijke eigendommen- en een aansprakelijkheidsverzekering.

De pluspolis bevat een aansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen, een bestuurder- en een verkeersaansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen en een rechtsbijstandverzekering.

Aanvullende dekking voor mantelzorgers

Als mantelzorger bent u tevens verzekerd voor ongevallen- en persoonlijke eigendommen, extra medische kosten en acute huishoudelijke hulp. De aansprakelijkheidsverzekering en de onderdelen van de VNG vrijwilligersverzekering zijn niet op u van toepassing.

Wat te doen bij schade?

Bij schade download u het schadeformulier en stuurt dit naar de gemeente. De gemeente kan de gegevens controleren bij de vereniging of organisatie waar u voor werkt. Het formulier gaat naar Centraal Beheer Achmea. Deze wikkelt de claim met u af.

Meer informatie

Uitgebreide informatie leest u in onderstaande folder. U kunt ook contact opnemen met uw vrijwilligersorganisatie of met onze medewerker verzekeringen (0251) 256 256.