Wonen in de IJmond

Als u in de regio IJmond (gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Velsen) wilt wonen of verhuizen, kunt zelf naar huur- of koopwoning zoeken. Via de (externe) websites van IJmondwoning, WOONopMAAT, Pré Wonen, Woningbedrijf Velsen, Kennemerhave, AWV Eigen Haard en Woneninvelsen kunt u de totale woningvoorraad bekijken en opties nemen naar eigen keuze. U maakt dus zelf een selectie op basis van woonvoorkeuren en wachttijd en legt deze vast. De ingevoerde gegevens beheert u zelf waardoor u de wachttijd voor uw toekomstige woning kunt volgen.

Daarnaast zijn er woonwinkels in Beverwijk van WoonopMaat, Begijnenstraat 7 en Pré Wonen, Breestraat 95/97. Voor het kopen van een woning kijkt u op Internet of bezoekt u een makelaar. 

Informatie over een gezamenlijk nieuwbouwproject van Beverwijk en Heemskerk is te vinden op www.broekpolder.nl (externe website). 

Huur- en koopgrens

In de regio IJmond kunt u tot een huurgrens van € 681,02 per maand en een koopgrens van € 172.750,-- (vrije vestigingsgrens)  alleen in aanmerking komen voor een huis als u voldoet aan economische,- sociale- en/of maatschappelijke bindingen. U moet dan een huisvestingsvergunning aanvragen.

Over Beverwijk

Beverwijk is van oudsher een handelsstad met een haven, Tata Steel, het brandwondencentrum, de Beverwijkse Bazaar en het strand van Wijk aan Zee. Dit zijn factoren die de dynamiek van de stad bepalen. Het gemeentebestuur werkt aan een mooie, moderne stad met een sterke aantrekkingskracht op de regio. Er wordt nadrukkelijk gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit van het groen en de openbare ruimte. Gericht op kwaliteit en met een blik op de toekomst is Beverwijk bezig met de verjonging en vitalisering van de stad. Dit betekent een verbetering op alle fronten:

  • betere voorzieningen in het stadshart
  • een betere bereikbaarheid van het centrum en voldoende parkeergelegenheid 
  • betere woningen en meer groen 
  • een aantrekkelijk bedrijventerrein rond de haven
  • een eigentijds en divers aanbod van winkel- en recreatiemogelijkheden 
  • meer kwaliteit in de openbare ruimte 
  • een bloeiend cultureel leven 
  • een stadsbestuur en gemeentelijke dienstverlening midden in de stad 
  • passende zorg op loopafstand
  • dichtbij duinen, strand en zee

Huurtoeslag

Huurtoeslag vraagt u aan op de (externe) website Belastingdienst/toeslagen. Met een proefberekening ziet u of en hoeveel toeslag u zou kunnen ontvangen.

Meer informatie

Beleidsmedewerker wonen (0251)256 256.