Woensdag 9 december werden vijf kinderen door Burgemeester Martijn Smit gehuldigd tot Junior Cyber Agent. Zij zijn in onze gemeente de beste spelers van HackShield - Future Cyber Heroes: een computerspel waar kinderen zichzelf en hun omgeving bewapenen met kennis over online risico’s. Alle kinderen kregen een certificaat. Kay was de beste speler. Hij mag een hele dag meelopen met Politie IJmond. De afgelopen weken deden 74 kinderen uit de gemeente Beverwijk mee aan deze game.

Internetcriminaliteit

In deze game leren ze niet alleen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen. Zoals bijvoorbeeld de gemeente. De politie en burgemeester zijn dan ook erg blij met deze Junior Cyber Agents.

Burgemeester Martijn Smit:’ Door zoveel mogelijk kinderen HackShield te laten spelen willen we ze bewust maken van internetcriminaliteit. Door ze te bewapenen met kennis hopen we cybercriminelen te slim af te zijn. Ik ben trots op deze digitale helden van de toekomst!”.

Aanmelden kan nog

Ook na de huldiging blijft de gemeente Beverwijk zoeken naar Junior Cyber Agents. HackShield is een doorlopende game die voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe Quests. Aspirant Cyber Agents kunnen zich dus nog steeds aanmelden op we website van Hackshield. Graag zelfs, want hoe meer Cyber Agents, des te veiliger is de gemeente!