Helpt u Beverwijk Hartveilig houden? Word burgerhulpverlener. Meld u aan bij HartslagNu

Iedere week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Dit zijn meer dan 15.000 mensen per jaar. De kans op overleven is het grootst als er binnen zes minuten wordt gestart met reanimatie. Hulp binnen 6 minuten redt levens en kwaliteit van leven. Het lukt een ambulance niet altijd om binnen deze tijd aanwezig te zijn. We hebben daarom burgerhulpverleners en AED’s nodig.

Burgerhulpverleners en AED’s in Beverwijk

In de gemeente Beverwijk zijn 469 burgerhulpverleners beschikbaar. Het aantal blijft stijgen. Daar zijn we ontzettend blij mee. Er zijn 24 AED’s verdeeld over Beverwijk en Wijk aan Zee, 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar. Daarnaast zijn er nog 10 AED’s aangemeld, die een deel van de dag beschikbaar zijn, omdat ze binnen hangen en de locatie niet de hele dag open is. 

Wie kan burgerhulpverlener worden?

Iedereen die kan reanimeren en 18 jaar of ouder is, kan zich aanmelden. Hoe meer mensen bij het netwerk zijn aangesloten, hoe beter het is. U kunt u alleen registreren als hulpverlener als u een erkende reanimatietraining hebt gevolgd. Het is daarbij belangrijk om ieder jaar een opfriscursus te volgen.

Zorgen over reanimeren in coronatijd?

Dat snappen we best. U vindt antwoord op al uw vragen op de site van hartslagnu.nl

Heeft u een AED ter beschikking?

Wij zijn ook op zoek naar goed onderhouden AED’s die door organisaties, verenigingen, instellingen of particulieren beschikbaar worden gesteld. Deze AED’s kunnen dan bij een calamiteit worden ingezet. Via de website hartslagnu.nl kunt u zich aanmelden als burgerhulpverlener of als AED-beheerder.