Iedere dinsdag in juni bruist het Cruyff Court Beverwijk met muziek, dans en kunst. Kinderen en jongeren tussen de 8 en 15 jaar oud kunnen er van 14:30 tot 15:30 uur gratis deelnemen aan culturele activiteiten. Inschrijven is niet nodig. 

De activiteiten vinden plaats op dinsdag 7, 14, 21 en 28 juni. Kinderen en jongeren kunnen bij het Cruyff Court aan de Huiderlaan kennismaken met muziekinstrumenten zoals de trombone, saxofoon, de Turkse saz, maar ook een DJ-set. 

Bouw mee aan een gigantisch kunstwerk

Wie liever een kunstwerk maakt, kan kunstenares Hanna Looye helpen. Zij maakt in het kader van Pollution Art een gigantisch aquarium om aandacht te vragen voor het wereldwijde afvalprobleem. In het aquarium komen vissen gemaakt van afval. Neem van thuis dus een plastic fles of ander (schoongemaakt) afval mee en draag bij aan het kunstwerk. Het aquarium wordt op 8 juli onthuld bij het strand van Wijk aan Zee. 

Iedere dinsdag een andere dansstijl

Ook voor dans zit je in juni goed op het Cruyff Court Beverwijk. Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Masal Musical & Dance Center en Totally Dance bieden iedere dinsdag een andere dansstijl. Ook kun je bij ze terecht voor informatie over alle danslessen die ze op hun dansscholen aanbieden.

Sport en cultuur voor iedereen 

Heb je na afloop interesse in nog meer muziekles, dans of creatieve workshops, maar is daar thuis onvoldoende geld voor? Het Jeugdfonds Sport en Cultuur Noord-Holland biedt oplossingen en maakt het voor ieder kind mogelijk om mee te doen aan sport- en cultuurlessen. 

Unieke samenwerking

Cultuur@CruyffCourts Beverwijk wordt aangeboden dankzij een unieke samenwerking van de gemeente en het Centrum voor de Kunsten Beverwijk met het Jeugdfonds Sport en Cultuur en de Johan Cruyff Foundation. Met lokale partners maken ze het mogelijk culturele en creatieve activiteiten op de Cruyff Court aan te bieden zodat nóg meer kinderen zich kunnen uitleven op het court.