21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor Alzheimer en andere ziekten die dementie veroorzaken. Het thema van dit jaar is ‘De vele gezichten van dementie’. Dementie uit zich als ziekte op verschillende manieren en raakt niet alleen mensen die een vorm van dementie hebben, maar ook hun omgeving. Hun mantelzorgers, betrokken professionals, vrijwilligers en vele anderen zetten zich elke dag hard in om ondersteuning te bieden aan mensen die met deze ziekte te maken hebben.

In het kader van deze Wereld Alzheimer Dag 2021 heeft stadsdichter Janneke Methorst een prachtig gedicht geschreven. De mooie illustratie is gemaakt door Evelien Andrée Wiltens.

In opdracht van gemeente Beverwijk, en in samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk.

Wilt u meer weten over dementie? Of kent u iemand die deze ziekte heeft?

Alzheimer Nederland organiseert Alzheimer Trefpunten waar u informatie kunt krijgen, maar ook lotgenoten kunt ontmoeten. Zie www.alzheimer-nederland.nl/midden-kennemerlandEr zijn verschillende organisaties in de regio betrokken bij het thema dementie. U vindt ze op www.dementiemiddenkennemerland.nl

Tips en gratis online trainingen

Omdat steeds meer mensen te maken krijgen met dementie, is het belangrijk dementie te herkennen en te weten wat te doen. Op www.samendementievriendelijk.nl staan tips over hoe om te gaan met dementie. Ook vindt u er gratis online trainingen waarin u vaardigheden leert om dementie te herkennen en te leren wat belangrijk is in het contact met mensen met dementie.