In gesprek over duurzaam voordeel in de wijk.

Verduurzamen kan op heel veel manieren. Het verschilt per wijk. Het hangt af van het soort woningen, de inrichting van de wijk, de wensen en mogelijkheden van de bewoners. Gemeente Beverwijk gaat voor een gezonde en betaalbare duurzame samenleving waarin inwoners en ondernemers centraal staan. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen.

Dat levert duurzaam voordeel op:

  • een betaalbare energierekening;
  • geïsoleerde woningen op schone energie;
  • een circulaire, gezonde groene leefomgeving;
  • bescherming tegen hitte en wateroverlast.

Duurzaam voordeel café: Met je buren in gesprek!

Wij zijn benieuwd naar de plannen en wensen in de wijk. Daarom organiseren wij duurzame voordeel cafés op een centrale plek in wijken. Dit zijn informele inloop-bijeenkomsten waar wij gelegenheid bieden om vragen te stellen, ideeën te delen en buren te ontmoeten die ook aan de slag willen. Samen gaat verduurzamen namelijk een stuk sneller. De gemeente geeft informatie over subsidies, energie besparen, isoleren, groene daken, slim verwarmen, collectieve inkoop van zonnepanelen en het vergroenen van je tuin of de buurt.

Kom meepraten!

Wil je verduurzamen en vraag je je af hoe? Waar wil jij mee aan de slag en wat kun je samen met de wijk doen? Ga met de gemeente én de buurt in gesprek en ontdek hoe we elkaar kunnen helpen.

Experts aanwezig

We werken samen met experts van onder andere ECOBeverwijk, Klimaatroute en Duurzaam Bouwloket.

Een goed café zorgt natuurlijk ook voor een hapje en een drankje. Loop binnen, ga in gesprek en… laat weten hoe de gemeente kan helpen!

Agenda en locaties

  • Donderdag 23 juni van 17.00 tot 20.00 uur in Paviljoen Westerhout in het Vondelkwartier.
  • Donderdag 30 juni van 17.00 - 20.00 uur in Montessorischool Beverwijk in het Noordwestelijk tuinbouwgebied.
Meer informatie

Heb je vragen? Stuur een mail duurzaamvoordeel@beverwijk.nl