Wij helpen inwoners met het verduurzamen van hun huis. Daarom is de actie 'In Beverwijk gaan we duurzamer wonen' gestart. Ieder huishouden in Beverwijk of Wijk aan Zee kan meedoen, zowel huurders als eigenaars.

Tijdens de actie kun je een gratis energiebesparingspakket ter waarde van € 75,- ontvangen. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten. In veel pakketten is het mogelijk om een beroep te doen op energiecoöperatie EcoBeverwijk. Zij adviseren over de manier waarop je producten kunt installeren. Ook geven ze tips om energie en dus geld te besparen. Denk aan het verminderen van gas-, water- en elektriciteitsverbruik.

Energiebox

Iedereen kan een aanvraag voor een energiebesparingspakket doen. Ontvangt u minder dan 130% van het minimuminkomen? Dat is € 2.242,50 per maand (via Rijksoverheid(externe link)). Dan komt u in aanmerking voor een groter energiepakket en extra hulp.

*Aanvragen van het algemene energiepakket (voor inwoners die boven het minimum verdienen) is voor iedereen mogelijk, maar verloopt momenteel wegens technische problemen minder soepel dan gewoonlijk. Komt u er niet uit? Stuur een mail naar duurzaamvoordeel@beverwijk.nl.*

Energiepakket aanvragen