Helaas, geen gemeentelijke nieuwjaarsreceptie en geen kerstboomverbranding begin volgende maand. De reden? Het coronavirus.

Nieuwjaarsreceptie

Corona heeft op veel gebieden roet in het eten gegooid. Zo konden en kunnen veel activiteiten niet doorgaan. Omdat de traditionele nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur een bijeenkomst is waarbij veel mensen elkaar ontmoeten, heeft het college besloten er dit keer van af te zien.

Toch is het belangrijk om aandacht te hebben voor elkaar. Ook nu willen we samen met alle inwoners proosten op het nieuwe jaar. En elkaar een gezond en voorspoedig jaar toewensen. Doet u mee aan de nieuwjaarsvideo 2021?

Kerstboomverbranding

Elk jaar komen er veel inwoners bij elkaar om naar het grote vuur te kijken. Daarom heeft het college besloten om ook dit jaar van de kerstboomverbranding af te zien. Dit betekent dat alle ingezamelde bomen deze keer worden afgevoerd voor compostering. HVC haalt op zaterdag 9 januari 2021 de kerstbomen op. U kunt deze plaatsen bij de ondergrondse containers bij u in de wijk voor 08.00 uur in de ochtend. HVC zorgt ervoor dat de bomen op verantwoorde manier worden verwerkt tot compost. Wilt u uw kerstboom na zaterdag 9 januari inleveren? Dan kunt u de boom brengen naar het afvalbrengstation. Op zaterdag 16 januari rijdt HVC nog een extra ronde om de laatste bomen op de halen.