Afval: proef inzamelen plastic, blik en drinkpakken

Home > Inwoners & Ondernemers > Afval: proef inzamelen plastic, blik en drinkpakken

Afval: proef inzamelen plastic, blik en drinkpakken

De gemeenteraad van Beverwijk heeft op 19 december 2017 besloten om een proef van zes maanden te starten om plastic, blik en drinkpakken  zo goed mogelijk te scheiden. De proef vindt plaats in de wijken Zwaansmeer en Broekpolder en Wijk aan Zee. In Zwaansmeer en Wijk aan Zee bestaat de proef uit het inzamelen van deze afvalstroom met een extra bak. In Broekpolder komen tijdens de proefperiode bovengrondse containers in de wijk voor PBD.

Waarom deze proef

In gemeente Beverwijk hebben we 300 kg restafval per persoon, per jaar. In het klimaatakkoord is afgesproken dat gemeenten de hoeveelheid restafval terugbrengen naar 100 kg in 2020. In het restafval van Beverwijk zit per jaar gemiddeld nog 33 kilogram PBD per persoon. Duidelijk is dus dat we beter moeten scheiden. Minder restafval lukt alleen u het afval makkelijk kunt scheiden. De verwachting is dat door een extra afvalbak voor PBD in de buurt er veel meer plastic wordt gescheiden.

Verwachte stijging plastic en hergebruik grondstoffen

Door het afval scheiden beter te faciliteren, kunnen meer waardevolle grondstoffen worden hergebruikt voor nieuwe producten. De verwachting is dat door de plasticbak er veel meer plastic wordt opgehaald. Dit ziet HVC ook terug bij andere gemeenten waar de plasticbak is ingevoerd. Het gescheiden ingezameld plastic, blik en drinkpakken stijgt daar tot ruim 42 kilogram per huishouden per jaar. In het restafval van Beverwijk zit per jaar gemiddeld nog 73 kilogram. Dus ook in Beverwijk kunnen we deze mooie scheidingsresultaten behalen. Dit kan door plastic, blik en drinkpakken in de nieuwe bak te doen.

Vervolg

De planning is om in januari de gemeenteraad te informeren over de resultaten van de proef, waarna er een besluit volgt om de proef al dan niet om te zetten naar vast beleid.

Vragen?

Heeft u vragen na het lezen van deze brief? Kijk dan op www.beverwijk.nl. Daar vindt u veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact gerust met ons op via het algemene telefoonnummer 0251 – 256 256, per WhatsApp 06 – 1161 4998 of per email: info@beverwijk.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag, woensdag en vrijdag 9.00 - 16.00
dinsdag 9.00 - 12.30
donderdag 9.00 - 20.00

Telefoon

0251 - 256 256

Meer informatie

Volg ons

logo facebookLogo Twitter

Logo Instagram