Bedrijventerreinen

Home > Inwoners & Ondernemers > Bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen

De bedrijventerreinen in onze gemeente zijn allemaal verschillend van aard en inrichting. De Brink en de Schouwenaarstraat zijn vooral consumentgericht, de Kagerweg is echt bedrijfsgericht, op het (haven)terrein De Pijp bestaan verschillende soorten bedrijven naast elkaar en Tata Steel is een terrein op zich.

De deelgebieden

  1. Het kernhavengebied: overslag, industrie en gedeeltelijke logistieke dienstverlening aan de monding van de haven
  2. De Kagerweg: gemengd bedrijventerrein te zien vanaf de A9 en de provincialeweg N246. De vorm is belangrijk voor het aanzicht van Beverwijk
  3. Gebied langs de Wijkermeerweg
  4. De kop van de haven: gericht op de woonboulevard en het omliggende industriegebied

Industriegebied De Pijp

Dit havengebied ligt ten oosten van het centrum en het woongebied van Beverwijk en heeft een directe aansluiting op de A22 en de A9. Een groot deel van het terrein wordt gebruikt voor recreatie (Beverwijkse Bazaar) en een aantal meubelzaken. De haven staat rechtreeks in verbinding met het Noordzeekanaal. Er wordt ruimte gemaakt in de havenzone (circa 5 ha) voor meer havengebonden en -gerelateerde bedrijven. Haven De Pijp wordt momenteel geherstructureerd.

Wijkermeerpolder

De wijkermeerpolder kan in de toekomst gebruikt worden als zeehaventerrein. Dit is echter afhankelijk van of er behoefte is aan meer ruimte. De wijkermeerpolder ligt in Beverwijk en (grotendeels) in Zaanstad.

Business Park IJmond

Het Business Park IJmond ligt op het grondgebied van de gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk. De bedrijven op dit terrein houden zich bezig met productie, groothandel, transport en distributie, op- en overslag, R&D. Er is ook relatief veel kantoorruimte aanwezig. Het Regionaal Technologie Centrum IJmond is hier onder andere gevestigd. Tata Steel levert, als eigenaar van het Business Park IJmond, diensten aan de gevestigde bedrijven.

Marlo Center

Op het bedrijvencentrum Marlo aan de Spoorsingel bevinden zich voornamelijk grote landelijke winkels (25.000 m2) zoals de Dekamarkt, Aldi, Gamma en Praxis. Ook de kringloopwinkel www.demeergroep.nl van 1500 m2 is hier te vinden. Terwijl u winkelt kunt u ondertussen de auto APK laten keuren, visitekaartjes of familiedrukwerk bestellen bij de drukkerij of even iets gebruiken in een van de gezellige cafetaria's. Het is een duurzaam en kwalitatief hoogstaand bedrijfsterrein in een prettig woon- en leefomgeving.

Terrein Tata Steel

Het terrein van Tata Steel is een eigen terrein dat ligt op het grondgebied van de gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk. In 1918 heeft Hoogovens zich op dit terrein gevestigd. Na een fusie van de Koninklijke Hoogovens met British Steel is de naam veranderd in Corus en heet thans Tata Steel. Het maakt deel uit van de Tata Steel Group.

Kagerweg

De Kagerweg is een bestaand gemengd bedrijventerrein gelegen aan de A9 in Beverwijk.

Meer informatie

Aanbod bedrijfspanden www.bedrijfspand.com

Contactgevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag, woensdag en vrijdag 9.00 - 16.00
dinsdag 9.00 - 12.30
donderdag 9.00 - 20.00

Telefoon

0251 - 256 256
 

WhatsApp 

(tijdens openingstijden)
 

06-11614998


Contact

Openingstijden en adressen

Volg ons

logo facebookLogo Twitter

Logo Instagram