Camera´s in openbare ruimten

Home > Inwoners & Ondernemers > Camera´s in openbare ruimten

Camera´s in openbare ruimten

Om de openbare orde en veiligheid te verbeteren, hangen in Beverwijk camera’s. Met de camera’s kunnen de politie en gemeente de omgeving goed in de gaten houden. Ze kunnen snel inspelen op eventuele incidenten. De camera’s maken onderdeel uit van de veiligheidsaanpak voor Beverwijk.

Cameralocaties


Centrum van Beverwijk

In het centrum hangen elf vaste camera’s. Deze camera’s hangen in het eerste gedeelte van de Zeestraat en in het Kennemerhof, de Prinsesselaan, het Stationsplein en de Koningsstaat. De cameralocaties zijn in nauw overleg tussen de politie en de gemeente Beverwijk gekozen. Tijdens evenementen zetten we ook wel flexibele camera’s in voor een kortere periode.

Begraafplaats Duinrust

Op de begraafplaats Duinrust hangen zowel zichtbaar als onzichtbaar camera’s.

Privacy

Met de camera’s wordt alleen de openbare ruimte bekeken. Op de camerabeelden is een privacyscreening van toepassing. Dit betekent dat privé-vertrekken worden afgeschermd, mocht de camera daar op komen te staan. Inwoners en bezoekers van het centrum worden met borden geïnformeerd over de aanwezigheid van de camera’s.

Gebruik camerabeelden na een incident

Heeft u iets meegemaakt waarvan u aangifte bij de politie gaat doen? Denk dan ook aan de camerabeelden. Weet u dat op die locatie camera’s hangen, geef dat door bij uw aangifte. De politie kan dan kijken of er beelden zijn die zij bij het onderzoek kunnen gebruiken. Alleen de politie kan en mag die beelden bekijken. Dat betekent echter niet dat de politie de beelden altijd opvraagt en bekijkt. De politie moet prioriteiten stellen met de mensen die ze beschikbaar heeft. Een gestolen fiets heeft minder prioriteit dan een overval of aanranding.

Het opvragen en veiligstellen van beelden is alleen mogelijk met een aangifte bij de politie. De politie mag camerabeelden maximaal 28 dagen bewaren, tenzij een incident plaatsvindt. Veiligstellen van camerabeelden moet daarom binnen achtentwintig dagen gebeuren.

Contactgegevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag, woensdag en vrijdag 9.00 - 16.00
dinsdag 9.00 - 12.30
donderdag 9.00 - 20.00

Telefoon

0251 - 256 256

Meer informatie

Volg ons

logo facebookLogo Twitter

Logo Instagram