Nieuwsarchief

Home > Inwoners & Ondernemers > Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

RSS
 • Gewijzigde openingstijden en Nieuwjaarsreceptie

  (17-12-2018)

  Gewijzigde openingstijden

  Het Stadhuis is op de volgende dagen gesloten:

  • Dinsdag 25 en woensdag 26 december (Kerstmis)
  • Dinsdag 1 januari 2019 (Nieuwjaarsdag) 

  Op maandag 7 januari 2019 is het Stadhuis geopend tussen 11.00 uur en 16.00 uur.

  Nieuwjaarsreceptie

  Op maandag 7 januari 2019 vindt tussen 17.00 uur en 19.00 uur de nieuwjaarsreceptie in ons Stadhuis (Stationsplein 48 te Beverwijk).

  Het college van burgemeester en wethouders nodigt u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Graag heffen wij met u het glas op het nieuwe jaar. 

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk
  wenst u fijne feestdagen en een gezond 2019.

  Beverwijk, 17 december 2018

 • Donkere dagen: geen inbrekers geen kans!

  (13-12-2018)

  In de wintermaanden is de politie extra oplettend om overvallen, straatroven en inbraken te voorkomen. De politie controleert vaker om mogelijke verdachten af te schrikken en daders aan te houden. Dit kan de politie niet alleen. Samen met de gemeente Beverwijk worden allerlei acties ondernomen. Maar we hebben ook uw hulp nodig!

  Lees verder
 • Vragen en antwoorden bijeenkomst Tata Steel

  (06-12-2018)

  Op woensdag 28 november 2018 organiseerde de provincie Noord-Holland een bewonersavond over de grafietregen van Tata Steel/Harsco. Naar aanleiding van deze avond hebben we vragen en antwoorden op een rij gezet. Deze antwoorden vindt u op de website van de provincie Noord-Holland. U vindt daar ook de presentaties van de bewonersavond en de Factsheets van Tata Steel/Harsco en OD IJmond.

  Beverwijk, 06-12-2018

 • Update grafietstofwolken bij Wijk aan Zee

  (23-11-2018)

  GGD Kennemerland is met een nieuwe update gekomen over de grafietstofwolken bij Wijk aan Zee.

  Lees verder
 • Beverwijk gaat voor afvaldumpvrij

  (08-11-2018)

  BEVERWIJK – Donderdag 8 november geeft wethouder Hanneke Niele het startsein voor het project Beverwijk Afvaldumpvrij. Van november tot en met april zet de gemeente, samen met haar partners HVC, WOONopMAAT en PreWonen, diverse acties in om de dumpingen naast ondergrondse containers in Beverwijk uit te bannen. Schone containerplekken zorgen voor een prettig straatbeeld, straten waarin je graag thuiskomt.

  Lees verder
 • Meld verdachte situaties met de WaakSamen-app

  (29-10-2018)

  Met App WaakSamen moeiteloos en eenvoudig melding doen van verdachte situatie.

  Vanaf 1 oktober 2018 is de gemeente Beverwijk aangesloten bij de app WaakSamen. Deze app helpt inwoners om anoniem een melding te maken van verdachte situaties. De meldingen komen rechtstreeks bij de politie en de gemeente binnen. Zij kunnen op deze manier direct handelen en zijn beter op de hoogte van de actuele veiligheidssituatie in de verschillende buurten. De app is gratis en beschikbaar voor Android en iOS.

  Lees verder
 • Mantelzorgwaardering 2018

  (01-10-2018)

  Zorgt u ook voor iemand? Dan ligt er een cadeautje voor u klaar…

  Lees verder
 • De Beverwijkwijzer is online

  (18-05-2018)

  De drie IJmondgemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen hebben samengewerkt aan een nieuwe website voor inwoners en professionals van de IJmond. De website geeft informatie over organisaties die werken op het terrein van wonen, welzijn en zorg, jeugd en gezin en werk en inkomen: het Sociaal Domein. Deze website is gebruiksvriendelijk voor alle gebruikers. Neem gerust een kijkje door op de knop te drukken:

  Beverwijkwijzer

  Lees verder
 • Geld vinden via vindsubsidies.nl

  (03-04-2018)

  Verenigingen, organisaties en inwonerinitiatieven in de IJmond kunnen via Vindsubsidies.nl  makkelijker op zoek naar geld voor hun activiteiten en projecten. Op de websites van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen staat een link naar de landelijke database van Vindsubsidies.nl. Na registratie kun je hier direct subsidies of fondsen bekijken en aanvragen. Ook kun je er vragen stellen en advies krijgen over hoe je het beste een aanvraag kunt doen.

  Lees verder
 • VVD grootste, VRIJ! en Samen Beverwijk nieuw in raad

  (23-03-2018)

  Beverwijk – Het centrale stembureau heeft, twee dagen na de gemeenteraadsverkiezingen, officieel de resultaten vastgesteld. De fractie van de VVD wordt de grootste partij. Ook zijn er nieuwkomers: VRIJ! Beverwijk en Samen Beverwijk veroveren uit het niets twee zetels in de raad.

  Lees verder
 • Vanaf 1 mei: Service op afspraak

  (20-02-2018)

  Wij vragen onze inwoners voortaan een afspraak te maken voor het aanvragen van zaken als een paspoort of rijbewijs of het doorgeven van een verhuizing. Net zoals dat ook bij andere dienstverleners zoals banken of kappers gebeurt. De wachttijden in het Stadhuis worden hiermee tot een minimum beperkt. Inwoners die zonder afspraak naar het Stadhuis komen worden uiteraard, als tijd vrij is, direct geholpen. Of er wordt een afspraak voor u ingepland op een ander moment dat u het beste uitkomt. Degenen die een afspraak gemaakt hebben, gaan wel voor.

  Lees verder
 • Terugblik Nieuwjaarsreceptie

  (09-01-2018)

  Op maandag 9 januari vond de Nieuwjaarsreceptie plaats. Burgemeester Smit gaf toen zijn eerste nieuwjaarsspeech als burgemeester van Beverwijk. Hieronder vindt u de tekst.

  Dames en heren,

  Er was mij van tevoren gezegd dat het altijd wel druk is op de Nieuwjaarsreceptie. Eerst zien dan geloven, dacht ik. Maar wat is het druk en wat is het fantastisch dat u er allemaal bent. Ik vind dat geweldig. Ik zie veel inwoners, maar ik zie ook ontzettend veel ondernemers. Ik zie mensen van onze politie, van onze buurgemeenten en mensen uit de politiek.

  Namens het college en het gemeentebestuur van Beverwijk heet ik u hartelijk welkom hier vandaag in ons Stadhuis van Beverwijk.

  Lees verder
 • H&M in voormalig V&D-pand

  (30-06-2017)

  Bouwfonds Investment Management heeft vandaag bekend gemaakt het voormalig V&D pand in de Breestraat in zijn geheel te hebben verhuurd aan Hennes & Mauritz. Alvorens H&M in oktober open gaat, wordt het pand gerenoveerd en krijgt het een volledig nieuwe façade.

  Lees verder
 • Uitslag Tweede Kamerverkiezingen Beverwijk

  (16-03-2017)

  De uitslag van de verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal kunt u hier downloaden.

  Beverwijk, 27 maart 2017

  Lees verder
 • Bestemmingsplan Wijk aan Zee door naar ‘tweede ronde’

  (14-12-2018)

  Beverwijk – Een marathonsessie zou het genoemd kunnen worden: de eerste van twee inhoudelijke behandelavonden van het bestemmingsplan Wijk aan Zee. Zienswijzen en verduidelijkende vragen ten aanzien van het bestemmingsplan voerden de boventoon.

  Lees verder
 • In gesprek over Tata Steel: 11 december 2018

  (06-12-2018)

  Onze inwoners hebben vragen en zorgen over stofoverlast en uitstoot op het terrein van Tata Steel. Daarom organiseren de IJmondgemeenten op 11 december een gesprek met inwoners, als aanvulling op de avond van de 28e die met name bedoeld was voor de inwoners van Wijk aan Zee. De avond van 11 december staat in het teken van luisteren, ophalen van zorgen en mogelijke oplossingen in kleinschalige gesprekken. Het resultaat van de avond is uw advies aan ons als overheden en Tata Steel. Op basis daarvan kunnen we een stappenplan maken om – waar mogelijk aan uw advies en zorgen tegemoet te komen. Ook na 11 december is het gesprek niet afgelopen en houden we contact met elkaar zodat u ons scherp kunt houden en helpen bij de afspraken die we met elkaar maken.

  Lees verder
 • Gemeentepolis bij Zilveren Kruis? Stap over!

  (30-11-2018)

 • Onderzoek naar asbest in bodem Middenveld Binnenduin

  (09-11-2018)

  Tijdens werkzaamheden aan de Annie Palmenlaan zijn enkele stukjes asbest in de bodem aangetroffen. De aannemer was op deze plek bezig met de aanleg van de bouwweg en de riolering. In overleg met de Omgevingsdienst IJmond is besloten de werkzaamheden tijdelijk stil te leggen. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid.

  Lees verder
 • College stelt bestemmingsplan Wijk aan Zee vast

  (31-10-2018)

  Vandaag heeft het college van B&W het nieuwe bestemmingsplan voor Wijk aan Zee aan de gemeenteraad gestuurd. De gemeenteraad behandelt het plan in de commissievergadering van 13 december 2018. En daarna volgt vaststelling in de raad. Met dit bestemmingsplan loopt het college vooruit op de nieuwe Omgevingswet. In overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken kreeg de gemeente toestemming een pilot uit te voeren. Bij het ontwerp van dit bestemmingsplan zijn in 2016 veel zienswijzen ingediend. De randvoorwaarden zijn op veel punten aangescherpt, waardoor aan een groot aantal  zienswijzen tegemoet gekomen is.  

  Lees verder
 • Jaarverslag Leerplicht 2017-2018

  (08-10-2018)

  Het jaarverslag Leerplicht schooljaar 2017-2018 is gepubliceerd. Met dit jaarverslag willen wij u informeren over de taken en activiteiten van de leerplichtambtenaren.

  Lees verder
 • Wijkplan Thuis in Oosterwijk

  (18-09-2018)

  Een wijk- of gebiedsgerichte aanpak vergt een goede samenwerking en betrokkenheid van alle partijen. Van (vrijwillige) professionals tot bewoners, iedereen is nodig voor het doen slagen van een dergelijke aanpak. Onder begeleiding van Atrivé is daarom het wijkplan 'Thuis in Oosterwijk' tot stand gekomen. Het doel van het wijkplan is:

  Zo lang mogelijk op een aangename manier zelfstandig thuis wonen in Oosterwijk

  Om dit te bereiken is er een werkgroep en kernteam samengesteld bestaande uit diverse bewoners en ondernemers uit Oosterwijk aangevuld met professionals van de gemeenten, coöperaties, welzijn- en zorgorganisaties. Zij hebben de bewoners en ondernemers uit Oosterwijk actief benaderd om te achterhalen welke ideeën en knelpunten er leven in de wijk. Deze zijn opgehaald door middel van een ronde tafel bijeenkomst, een wandeling door de wijk en het organiseren van een wijkcafé. Gedurende de inventarisatie werd duidelijk dat er een breder aantal onderwerpen leeft, dan alleen op het gebied van wonen en zorg. Het ging hierbij om thema’s als:

  Lees verder
 • Lintjesregen 2018

  (26-04-2018)

  Donderdagochtend 26 april 2018 heeft burgemeester Smit tijdens de jaarlijkse Lintjesregen aan zeven inwoners van de gemeente Beverwijk een koninklijke onderscheiding uitgereikt.

  Lees verder
 • Wethouder Cecilia van Weel-Niesten dient ontslag in

  (29-03-2018)

  Wethouder Cecilia van Weel-Niesten heeft officieel haar ontslag ingediend bij de gemeenteraad van Beverwijk.
  In haar ontslagbrief van 29 maart 2018 geeft zij aan met onmiddellijke ingang haar taak als wethouder neer te leggen.

  Totdat er een nieuw college is benoemd, neemt burgemeester Martijn Smit de lopende zaken over uit haar portefeuille.

  Beverwijk, 29 maart 2018

 • Weekmarkt Beverwijk op één na beste markt NL

  (20-03-2018)

  Vandaag heeft de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel (CVAH) de winnaar van de prijs 'Beste Markt van Nederland 2018' bekendgemaakt. De weekmarkt in de Breestraat heeft de tweede prijs gewonnen voor Beste Markt van Nederland 2018 in de categorie groot.

  Lees verder
 • Resultaten marktconsultatie zeehaven De Pijp

  (13-02-2018)

  Gemeente gaat in gesprek met Zeehaven IJmuiden

  De uitkomst van de marktconsultatie over de toekomst van zeehaven De Pijp is aanleiding voor de gemeente om verder in gesprek te gaan met Zeehaven IJmuiden NV. Onderwerp van de vervolggesprekken vormt de kaders – voorwaarden, termijnen, etc. – waarbinnen Zeehaven IJmuiden de Beverwijkse haven De Pijp wil onderbrengen in de eigen structuur. De uitkomst van deze gesprekken moet bepalen of de gemeente Beverwijk en Zeehaven IJmuiden NV hierover overeenstemming kunnen bereiken.

  Lees verder
 • Incident Firma Reym Nijverheidsweg

  (03-07-2017)

  De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) heeft via een tweet van Brandweer Kennemerland laten weten dat het incident vanmiddag bij de firma Reym aan de Nijverheidsweg onder controle is. Er is geen gevaar voor de omwonenden geweest.

  De woonbootbewoners aan de Ringvaart worden door de adviseur gevaarlijke stoffen bijgepraat.

  Bij een GRIP-1 situatie heeft de Veiligheidsregio Kennemerland de leiding over de bestrijding van het incident.

  Beverwijk, 3 juli 2017

 • HVC verstuurt nieuwe afvalpassen

  (23-06-2017)

  Inwoners van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen met oude ReinUnie passen hebben in de week van 19 tot en met 23 juni een nieuwe afvalpas ontvangen. De afvalpas biedt toegang tot de afvalbrengstations in Beverwijk én Velsen en vervangt de oude ReinUnie pas. Vanaf maandag 26 juni gaan de slagbomen bij de afvalbrengstations alleen nog maar open met de nieuwe afvalpas. Grof afval kan van maandag tot en met zaterdag worden weggebracht.   
  Heeft u geen nieuwe afvalpas ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice van HVC.

  Lees verder
 • De gemeente Beverwijk gaat WhatsAppen

  (01-06-2016)

  Vanaf nu kunt u uw vragen ook via WhatsApp aan de gemeente stellen. Verantwoordelijk wethouder Haydar Erol wil dat de dienstverlening voor iedereen dichtbij en toegankelijk is. U kunt zelf bepalen hoe u in contact met de gemeente komt: via de website/e-mail, sociale media, telefoon, balie en nu ook WhatsApp.

  Lees verder

Contactgevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag, woensdag en vrijdag 9.00 - 16.00
dinsdag 9.00 - 12.30
donderdag 9.00 - 20.00

Telefoon

0251 - 256 256
 

WhatsApp 

(tijdens openingstijden)
 

06-11614998


Contact

Openingstijden en adressen

Volg ons

logo facebookLogo Twitter

Logo Instagram