Nieuwsarchief

Home > Inwoners & Ondernemers > Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

RSS
 • Enquete centrum

  (08-10-2018)
 • Mantelzorgwaardering 2018

  (01-10-2018)

  Zorgt u ook voor iemand? Dan ligt er een cadeautje voor u klaar…

  Lees verder
 • Subsidieaanvragen Aanjaagregeling

  (21-09-2018)
 • Lijst bomen die verwijderd worden

  (12-07-2018)

  Ieder jaar zijn er een aantal bomen die door de gemeente verwijderd worden. Dat kan om diverse redenen zijn: de boom is ziek, verdroogd of zelfs dood of hij geeft overlast voor de buurt. In onderstaande lijst kunt u lezen welke bomen gekapt gaan worden en om welke reden. En natuurlijk heel belangrijk of er een nieuwe boom wordt geplant. De bomen op deze lijst worden in de periode juli t/m oktober verwijderd.

  Lees verder
 • Doop Staalmeester-tulp

  (15-05-2018)

  IJmondgemeenten eren jubilerende Tata Steel met eigen tulp

  Maandag 14 mei is Tata Steel tijdens een feestelijke plechtigheid onderscheiden met een eigen tulp, genaamd Staalmeester. De IJmondgemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen bieden de tulp aan Tata Steel aan ter gelegenheid van 100 jaar staal in de IJmond. De burgemeesters van de drie IJmondgemeenten, Mark Denys, Director Technical Tata Steel, en kweker Jos Beentjes doopten de roodoranje tulp traditiegetrouw met champagne. In oktober worden de tulpenbollen officieel als cadeau overhandigd aan Tata Steel.

  Lees verder
 • Geld vinden via vindsubsidies.nl

  (03-04-2018)

  Verenigingen, organisaties en inwonerinitiatieven in de IJmond kunnen via Vindsubsidies.nl  makkelijker op zoek naar geld voor hun activiteiten en projecten. Op de websites van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen staat een link naar de landelijke database van Vindsubsidies.nl. Na registratie kun je hier direct subsidies of fondsen bekijken en aanvragen. Ook kun je er vragen stellen en advies krijgen over hoe je het beste een aanvraag kunt doen.

  Lees verder
 • VVD grootste, VRIJ! en Samen Beverwijk nieuw in raad

  (23-03-2018)

  Beverwijk – Het centrale stembureau heeft, twee dagen na de gemeenteraadsverkiezingen, officieel de resultaten vastgesteld. De fractie van de VVD wordt de grootste partij. Ook zijn er nieuwkomers: VRIJ! Beverwijk en Samen Beverwijk veroveren uit het niets twee zetels in de raad.

  Lees verder
 • Vanaf 1 mei: Service op afspraak

  (20-02-2018)

  Wij vragen onze inwoners voortaan een afspraak te maken voor het aanvragen van zaken als een paspoort of rijbewijs of het doorgeven van een verhuizing. Net zoals dat ook bij andere dienstverleners zoals banken of kappers gebeurt. De wachttijden in het Stadhuis worden hiermee tot een minimum beperkt. Inwoners die zonder afspraak naar het Stadhuis komen worden uiteraard, als tijd vrij is, direct geholpen. Of er wordt een afspraak voor u ingepland op een ander moment dat u het beste uitkomt. Degenen die een afspraak gemaakt hebben, gaan wel voor.

  Lees verder
 • Terugblik Nieuwjaarsreceptie

  (09-01-2018)

  Op maandag 9 januari vond de Nieuwjaarsreceptie plaats. Burgemeester Smit gaf toen zijn eerste nieuwjaarsspeech als burgemeester van Beverwijk. Hieronder vindt u de tekst.

  Dames en heren,

  Er was mij van tevoren gezegd dat het altijd wel druk is op de Nieuwjaarsreceptie. Eerst zien dan geloven, dacht ik. Maar wat is het druk en wat is het fantastisch dat u er allemaal bent. Ik vind dat geweldig. Ik zie veel inwoners, maar ik zie ook ontzettend veel ondernemers. Ik zie mensen van onze politie, van onze buurgemeenten en mensen uit de politiek.

  Namens het college en het gemeentebestuur van Beverwijk heet ik u hartelijk welkom hier vandaag in ons Stadhuis van Beverwijk.

  Lees verder
 • Jaarverslag Leerplicht schooljaar 2016-2017

  (20-10-2017)

  Het jaarverslag Leerplicht schooljaar 2016-2017 is gepubliceerd. Dit keer in een nieuw jasje. Met dit jaarverslag willen wij u informeren over de taken en activiteiten van de leerplichtambtenaren.

  De inspanningen van leerplicht zijn er op gericht dat de jeugd een diploma kan halen, binnen hun mogelijkheden, zodat zij in de toekomst volwaardig aan onze samenleving kunnen deelnemen. Uitgangspunt is dat kinderen en jongeren naar school gaan. Echter, mocht scholing (al dan niet tijdelijk) niet binnen de mogelijkheden behoren, dan zoeken de leerplichtambtenaren met samenwerkingspartners naar andere trajecten, zoals hulpverlening of werktrajecten.

  Met dit jaarverslag informeert ons college de gemeenteraad over de leerplichtwerkzaamheden van het afgelopen schooljaar. Het verslag bevat kwantitatieve gegevens die aan het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Welzijn moeten worden gemeld. Via de link onder dit bericht kunt u het jaarverslag downloaden.


  Beverwijk, 20 oktober 2017

  Lees verder
 • H&M in voormalig V&D-pand

  (30-06-2017)

  Bouwfonds Investment Management heeft vandaag bekend gemaakt het voormalig V&D pand in de Breestraat in zijn geheel te hebben verhuurd aan Hennes & Mauritz. Alvorens H&M in oktober open gaat, wordt het pand gerenoveerd en krijgt het een volledig nieuwe façade.

  Lees verder
 • Uitslag Tweede Kamerverkiezingen Beverwijk

  (16-03-2017)

  De uitslag van de verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal kunt u hier downloaden.

  Beverwijk, 27 maart 2017

  Lees verder
 • Jaarverslag Leerplicht 2017-2018

  (08-10-2018)

  Het jaarverslag Leerplicht schooljaar 2017-2018 is gepubliceerd. Met dit jaarverslag willen wij u informeren over de taken en activiteiten van de leerplichtambtenaren.

  Lees verder
 • Week tegen de Eenzaamheid, uw mening telt!

  (28-09-2018)
 • Wijkplan Thuis in Oosterwijk

  (18-09-2018)

  Een wijk- of gebiedsgerichte aanpak vergt een goede samenwerking en betrokkenheid van alle partijen. Van (vrijwillige) professionals tot bewoners, iedereen is nodig voor het doen slagen van een dergelijke aanpak. Onder begeleiding van Atrivé is daarom het wijkplan 'Thuis in Oosterwijk' tot stand gekomen. Het doel van het wijkplan is:

  Zo lang mogelijk op een aangename manier zelfstandig thuis wonen in Oosterwijk

  Om dit te bereiken is er een werkgroep en kernteam samengesteld bestaande uit diverse bewoners en ondernemers uit Oosterwijk aangevuld met professionals van de gemeenten, coöperaties, welzijn- en zorgorganisaties. Zij hebben de bewoners en ondernemers uit Oosterwijk actief benaderd om te achterhalen welke ideeën en knelpunten er leven in de wijk. Deze zijn opgehaald door middel van een ronde tafel bijeenkomst, een wandeling door de wijk en het organiseren van een wijkcafé. Gedurende de inventarisatie werd duidelijk dat er een breder aantal onderwerpen leeft, dan alleen op het gebied van wonen en zorg. Het ging hierbij om thema’s als:

  Lees verder
 • De Beverwijkwijzer is online

  (18-05-2018)

  De drie IJmondgemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen hebben samengewerkt aan een nieuwe website voor inwoners en professionals van de IJmond. De website geeft informatie over organisaties die werken op het terrein van wonen, welzijn en zorg, jeugd en gezin en werk en inkomen: het Sociaal Domein. Deze website is gebruiksvriendelijk voor alle gebruikers. Neem gerust een kijkje door op de knop te drukken:

  Beverwijkwijzer

  Lees verder
 • Lintjesregen 2018

  (26-04-2018)

  Donderdagochtend 26 april 2018 heeft burgemeester Smit tijdens de jaarlijkse Lintjesregen aan zeven inwoners van de gemeente Beverwijk een koninklijke onderscheiding uitgereikt.

  Lees verder
 • Wethouder Cecilia van Weel-Niesten dient ontslag in

  (29-03-2018)

  Wethouder Cecilia van Weel-Niesten heeft officieel haar ontslag ingediend bij de gemeenteraad van Beverwijk.
  In haar ontslagbrief van 29 maart 2018 geeft zij aan met onmiddellijke ingang haar taak als wethouder neer te leggen.

  Totdat er een nieuw college is benoemd, neemt burgemeester Martijn Smit de lopende zaken over uit haar portefeuille.

  Beverwijk, 29 maart 2018

 • Weekmarkt Beverwijk op één na beste markt NL

  (20-03-2018)

  Vandaag heeft de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel (CVAH) de winnaar van de prijs 'Beste Markt van Nederland 2018' bekendgemaakt. De weekmarkt in de Breestraat heeft de tweede prijs gewonnen voor Beste Markt van Nederland 2018 in de categorie groot.

  Lees verder
 • Resultaten marktconsultatie zeehaven De Pijp

  (13-02-2018)

  Gemeente gaat in gesprek met Zeehaven IJmuiden

  De uitkomst van de marktconsultatie over de toekomst van zeehaven De Pijp is aanleiding voor de gemeente om verder in gesprek te gaan met Zeehaven IJmuiden NV. Onderwerp van de vervolggesprekken vormt de kaders – voorwaarden, termijnen, etc. – waarbinnen Zeehaven IJmuiden de Beverwijkse haven De Pijp wil onderbrengen in de eigen structuur. De uitkomst van deze gesprekken moet bepalen of de gemeente Beverwijk en Zeehaven IJmuiden NV hierover overeenstemming kunnen bereiken.

  Lees verder
 • Gemeente Beverwijk start met controles op illegale afvalstort

  (23-10-2017)

  Gemeente Beverwijk ontvangt dagelijks meldingen van overlast met betrekking tot afvaldumpingen bij de ondergrondse containers. De gemeente heeft haar handen vol aan het opruimen van dit illegaal gestort afval. Daarom gaan de gemeente Beverwijk, HVC en de Omgevingsdienst IJmond, vanaf 23 oktober controles uitvoeren op illegaal gestort afval. Met name afval afkomstig van ondernemers wordt in de gaten gehouden.

  Lees verder
 • Incident Firma Reym Nijverheidsweg

  (03-07-2017)

  De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) heeft via een tweet van Brandweer Kennemerland laten weten dat het incident vanmiddag bij de firma Reym aan de Nijverheidsweg onder controle is. Er is geen gevaar voor de omwonenden geweest.

  De woonbootbewoners aan de Ringvaart worden door de adviseur gevaarlijke stoffen bijgepraat.

  Bij een GRIP-1 situatie heeft de Veiligheidsregio Kennemerland de leiding over de bestrijding van het incident.

  Beverwijk, 3 juli 2017

 • HVC verstuurt nieuwe afvalpassen

  (23-06-2017)

  Inwoners van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen met oude ReinUnie passen hebben in de week van 19 tot en met 23 juni een nieuwe afvalpas ontvangen. De afvalpas biedt toegang tot de afvalbrengstations in Beverwijk én Velsen en vervangt de oude ReinUnie pas. Vanaf maandag 26 juni gaan de slagbomen bij de afvalbrengstations alleen nog maar open met de nieuwe afvalpas. Grof afval kan van maandag tot en met zaterdag worden weggebracht.   
  Heeft u geen nieuwe afvalpas ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice van HVC.

  Lees verder
 • De gemeente Beverwijk gaat WhatsAppen

  (01-06-2016)

  Vanaf nu kunt u uw vragen ook via WhatsApp aan de gemeente stellen. Verantwoordelijk wethouder Haydar Erol wil dat de dienstverlening voor iedereen dichtbij en toegankelijk is. U kunt zelf bepalen hoe u in contact met de gemeente komt: via de website/e-mail, sociale media, telefoon, balie en nu ook WhatsApp.

  Lees verder

Contactgevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag, woensdag en vrijdag 9.00 - 16.00
dinsdag 9.00 - 12.30
donderdag 9.00 - 20.00

Telefoon

0251 - 256 256
 

WhatsApp 

(tijdens openingstijden)
 

06-11614998


Contact

Openingstijden en adressen

Volg ons

logo facebookLogo Twitter

Logo Instagram