Aanpak leefbaarheid en veiligheid Baanstraat

Home > Inwoners & Ondernemers > Nieuwsarchief > Aanpak leefbaarheid en veiligheid Baanstraat

Aanpak leefbaarheid en veiligheid Baanstraat

RSS


Waaksamen helpt bij het oplossen van overlast


Via de app WaakSamen zijn bij ons vele meldingen van overlast in de Baanstraat en naaste omgeving binnengekomen. De meeste meldingen gaan over parkeeroverlast, het blokkeren van straat en uitritten, agressief gedrag, vermoedelijke drugstransacties, overlast gevende buurtbewoners en afval.

In gesprek
Vanuit team Veiligheid is eind juni een bijeenkomst georganiseerd om met de buurtbewoners een aanpak en oplossingen te bespreken. Ook de politie en de handhavers waren die avond aanwezig. Met elkaar zijn acties afgesproken om de belangrijkste problemen snel aan te pakken.

Acties
Concrete acties zijn met name: intensieve handhaving op foutparkeren, controleren en beboeten. Er zijn inmiddels vele boetes uitgeschreven. Ook is gehandhaafd op vervuiling. De lijnen met de politie zijn kort: bij meldingen van bewoners in WaakSamen en bij de politie kan snel worden gereageerd op onwenselijke situaties, zoals bij vermoedelijk drugshandel .

Buurt bestuurt
We hebben nu direct contact met de bewoners. Zij hebben zich georganiseerd in een ‘buurtcomité’. Samen pakken we acties op. Het comité komt regelmatig bij elkaar.

Twee betrokken bewoners over de aanpak: ‘Al een tijdje zijn wij bezig om meldingen te maken van overtredingen, verdachte situaties en verdachte personen in de WaakSamen app en bij de politie. Naar aanleiding van deze meldingen is er een overleg geweest op het gemeentehuis met politie, handhaving, gemeente en een aantal buurtbewoners. Wij hebben tijdens dit overleg alle meldingen op een rijtje gezet en besproken wat hier aan gedaan zou kunnen worden. Dit is heel adequaat opgepakt door de betrokken partijen, waar wij dan ook heel blij mee zijn. Binnenkort hebben wij een vervolgoverleg om te evalueren en te kijken hoe we verder gaan en wat we nog meer kunnen verbeteren. Wij hopen dan ook dat deze ontwikkelingen bijdragen aan een veiligere en leefbare woonomgeving’.