Donkere dagen: geen inbrekers geen kans!

Home > Inwoners & Ondernemers > Nieuwsarchief > Donkere dagen: geen inbrekers geen kans!

Donkere dagen: geen inbrekers geen kans!

RSS

In de wintermaanden is de politie extra oplettend om overvallen, straatroven en inbraken te voorkomen. De politie controleert vaker om mogelijke verdachten af te schrikken en daders aan te houden. Dit kan de politie niet alleen. Samen met de gemeente Beverwijk worden allerlei acties ondernomen. Maar we hebben ook uw hulp nodig!

Ziet u iets verdachts? Meld het via WaakSamen

Tijdens buurtonderzoeken die de politie houdt na bijvoorbeeld een inbraak of een straatroof, blijkt regelmatig dat mensen wel iets verdachts hebben gezien. Toch wordt de politie dan niet gebeld. Bent u getuige van een verdachte situatie? Merkt u verdacht gedrag op of ziet u een strafbaar feit gebeuren? Is er direct hulp nodig? Meld het dan de politie. Ook kunt u een melding maken via de App WaakSamen (beschikbaar voor Android en iOS). Als u een melding maakt via de app WaakSamen. De app geeft meteen aan welk telefoonnummer u moet bellen (112 of 0900-8844). Ook komt de melding direct terecht bij politie en gemeente. Extra voordeel: als u een melding maakt via WaakSamen, dan kunt u deze melding ook gelijk delen in uw BuurtWhatsApp-groep.

Preventietips?

Op de website van de politie treft u preventiefilmpjes, informatie en tips over woninginbraken. Kijk op www.politie.nl en klik op “Preventietips -> Woninginbraak”.

Extra vraag voor hondenbezitters

Hondenbezitters kunnen extra oren en ogen van de politie zijn en daarmee meewerken aan de veiligheid in hun wijk. Zij laten iedere dag hun hond uit en lopen daarbij vaak vaste rondjes door de wijk. Hondenbezitters zijn bekend met hun eigen omgeving, waardoor ze andere en verdachte situaties snel kunnen opmerken. Denk hierbij aan onbekende figuren in de tuin van buurtbewoners of vreemde personen die zich verdacht  gedragen tussen geparkeerde auto’s . Dus bent u hondenbezitter, kijk dan alert mee in uw wijk! Wanneer hondenbezitters verdachte situaties opmerken en de politie bellen, kan dat enorm helpen bij het voorkomen of oplossen van bijvoorbeeld overvallen, inbraken of straatroven.

Beverwijk, 13 december 2018

Contactgevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag, woensdag en vrijdag 9.00 - 16.00
dinsdag 9.00 - 12.30
donderdag 9.00 - 20.00

Telefoon

0251 - 256 256
 

WhatsApp 

(tijdens openingstijden)
 

06-11614998


Contact

Openingstijden en adressen

Volg ons

logo facebookLogo Twitter

Logo Instagram