Doop Staalmeester-tulp

Home > Inwoners & Ondernemers > Nieuwsarchief > Doop Staalmeester-tulp

Doop Staalmeester-tulp

RSS

IJmondgemeenten eren jubilerende Tata Steel met eigen tulp

Maandag 14 mei is Tata Steel tijdens een feestelijke plechtigheid onderscheiden met een eigen tulp, genaamd Staalmeester. De IJmondgemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen bieden de tulp aan Tata Steel aan ter gelegenheid van 100 jaar staal in de IJmond. De burgemeesters van de drie IJmondgemeenten, Mark Denys, Director Technical Tata Steel, en kweker Jos Beentjes doopten de roodoranje tulp traditiegetrouw met champagne. In oktober worden de tulpenbollen officieel als cadeau overhandigd aan Tata Steel.

Roodoranje tulp

De Staalmeester is een heldere tulp met een stevig blad en een sterk vaasleven. De tulp is roodoranje van kleur met een paarse ‘vlam’ in de bloem, net als het gloeiende roodoranje staal van Tata Steel. De burgemeesters van de drie IJmondgemeenten vonden deze kleuren daarom het beste passen bij 100 jaar staal in de IJmond.

Kweek en registratie

De tulp is veredeld door kweker Jos Beentjes uit Heemskerk. De kweek van een nieuwe tulp is een langdurig proces. Aan de Staalmeester is twaalf jaar gewerkt. De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur te Hillegom heeft de naam van de nieuwe tulp geregistreerd bij de Royal Horticultural Society in Londen. Ze wordt eveneens opgenomen in het Internationale Tulpen Register.

Beverwijk, 15 mei 2018

Contactgevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag, woensdag en vrijdag 9.00 - 16.00
dinsdag 9.00 - 12.30
donderdag 9.00 - 20.00

Telefoon

0251 - 256 256
 

WhatsApp 

(tijdens openingstijden)
 

06-11614998


Contact

Openingstijden en adressen

Volg ons

logo facebookLogo TwitterLogo Instagram