Gemeente Beverwijk start met controles op illegale afvalstort

Home > Inwoners & Ondernemers > Nieuwsarchief > Gemeente Beverwijk start met controles op illegale afvalstort

Gemeente Beverwijk start met controles op illegale afvalstort

RSS

Gemeente Beverwijk ontvangt dagelijks meldingen van overlast met betrekking tot afvaldumpingen bij de ondergrondse containers. De gemeente heeft haar handen vol aan het opruimen van dit illegaal gestort afval. Daarom gaan de gemeente Beverwijk, HVC en de Omgevingsdienst IJmond, vanaf 23 oktober controles uitvoeren op illegaal gestort afval. Met name afval afkomstig van ondernemers wordt in de gaten gehouden.

Hiervoor zijn vijf locaties aangewezen in de winkelgebieden, waar veel afval wordt gedumpt door ondernemers, maar ook door inwoners: Plantage, Kloosterstraat, Schans, Baanstraat en Vennelaan. Is afval onjuist aangeboden door een ondernemer of inwoner, dan volgt een boete. Boetes kunnen variƫren van 90 tot 140 euro.

Ondernemers zijn verplicht om voor bedrijfsafval een afvalverwerkingscontract af te sluiten en horen geen bedrijfsafval weg te gooien in de ondergrondse container. De gemeente en Omgevingsdienst IJmond gaan controleren of de ondernemers in bezit zijn van een afvalverwerkingscontract. Zijn ze dit niet, ook dan volgt er een boete.

Een schone omgeving maken we namelijk met elkaar; bewoners, ondernemers en gemeente Beverwijk. Iedereen heeft een verantwoordelijkheid om de buurt schoon en leefbaar te houden. De gemeente wil inwoners en ondernemers daarom vragen om afvaldumping bij de ondergrondse containers in de gaten te houden. Op het moment dat er afval wordt gedumpt kan er gebeld worden naar 0251-256 256 of een melding worden gemaakt op verderbeterdebuurt.nl.

Beverwijk, 23 oktober 2017

Contactgevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag, woensdag en vrijdag 9.00 - 16.00
dinsdag 9.00 - 12.30
donderdag 9.00 - 20.00

Telefoon

0251 - 256 256
 

WhatsApp 

(tijdens openingstijden)
 

06-11614998


Contact

Openingstijden en adressen

Volg ons

logo facebookLogo Twitter

Logo Instagram