Mantelzorgwaardering 2018

Home > Inwoners & Ondernemers > Nieuwsarchief > Mantelzorgwaardering 2018

Mantelzorgwaardering 2018

RSS

Zorgt u ook voor iemand? Dan ligt er een cadeautje voor u klaar…

Mantelzorg is het langdurig, onbetaald zorgen voor een naaste. Dit kan een familielid zijn, maar ook een buurvrouw of een vriend. De zorg lijkt vaak vanzelfsprekend, maar gaat verder dan de gebruikelijke hulp die we elkaar geven. Mantelzorg is onmisbaar! De gemeenten Velsen, Heemskerk en Beverwijk willen mantelzorgers ook dit jaar bedanken voor hun inzet en goede zorgen. Mantelzorgers in de IJmond kunnen daarom als bescheiden attentie een VVV-cadeaubon van € 25,-  aanvragen. U kunt zich hieronder digitaal aanmelden.

LET OP: het is belangrijk dat degene voor wie u zorgt in de gemeente Beverwijk, Heemskerk of Velsen woont. Of u zèlf in deze regio woont, speelt geen rol. Woont degene voor wie u zorgt niet in de IJmond dan verwijzen wij u door naar die betreffende gemeente.

U komt in aanmerking als u:

  1. minimaal 4 uur per week mantelzorg verleent aan iemand die langdurig ziek is of op een andere manier beperkt is
  2. dat al meer dan 3 maanden doet
  3. er niet voor betaald wordt

AANVRAGEN

Soms zorgen meerdere mensen voor één persoon. De gemeenten verstrekken maximaal twee bonnen per zorgvrager. Per mantelzorger wordt maximaal één bon verstrekt.

De gemeenten Beverwijk en Heemskerk werken samen met MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg. Bent u nog niet geregistreerd bij MaatjeZ, dan wordt u opgenomen in het bestand en nemen de consulenten van MaatjeZ contact met u op. Naast de blijk van waardering voor de mantelzorger vinden de gemeenten het namelijk belangrijk dat de mantelzorger op de hoogte is van de ondersteuning en informatievoorziening die MaatjeZ kan bieden. Als aan de voorwaarden wordt voldaan, worden de cadeaubonnen medio januari 2019 per post verstuurd.

Bij vragen over de mantelzorgwaardering kunt u contact opnemen met MaatjeZ. Dit kan via telefoonnummer 088-9957788 of per e-mail.

Beverwijk, 1 oktober 2018

Contactgevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag, woensdag en vrijdag 9.00 - 16.00
dinsdag 9.00 - 12.30
donderdag 9.00 - 20.00

Telefoon

0251 - 256 256
 

WhatsApp 

(tijdens openingstijden)
 

06-11614998


Contact

Openingstijden en adressen

Volg ons

logo facebookLogo Twitter

Logo Instagram