Noodverordening: aangescherpte maatregelen tegen coronavirus

Home > Inwoners & Ondernemers > Nieuwsarchief > Noodverordening: aangescherpte maatregelen tegen coronavirus

Noodverordening: aangescherpte maatregelen tegen coronavirus

RSS

In de Veiligheidsregio Kennemerland (de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort) is per direct een nieuwe noodverordening van kracht. Nieuw zijn onder andere de sancties op groepsvorming, het verbod op evenementen en het verbod op strandhuisjes.

Marianne Schuurmans, voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland en tevens burgemeester van Haarlemmermeer, is blij met deze maatregelen. ‘Ik besef dat hiermee een groot beroep op onze samenleving wordt gedaan. En ik zie ook de inspanning die iedereen levert om zich aan de maatregelen te houden. Maar we hebben afgelopen weekend ook gezien dat mensen zich er echt nog onvoldoende bewust zijn van de gevolgen van hun handelen. Zij gingen er in grote groepen op uit naar parken, stranden en recreatiegebieden. Dat is écht onverantwoord.’

Samenscholingsverbod

Groepen van 3 of meer personen die geen anderhalve meter afstand houden kunnen een boete krijgen, oplopend tot € 400 euro. Personen in hetzelfde huishouden, zoals gezinnen, en kinderen zijn hiervan uitgezonderd.

Verbod op evenementen

De maatregel omtrent bijeenkomsten is verder aangescherpt. Alle bijeenkomsten zijn tot 1 juni verboden. Het gaat o.a. om festivals, theaters en bioscopen. De maatregel geldt nu ook voor bijeenkomsten van minder dan 100 personen. Uitzonderingen hierop zijn begrafenissen en kerkelijke bruiloften. Deze mogen
doorgaan mits er geen 30 personen of meer zijn en er onderling anderhalve meter afstand kan worden gehouden. Koningsdag en festivals zoals Bevrijdingspop in Haarlem zijn afgelast.

Openbare leven

Het openbaar vervoer blijft rijden en winkels kunnen openblijven, mits er maatregelen zijn getroffen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden, bijvoorbeeld via een deurbeleid. Kappers, schoonheidsspecialisten en andere zogenaamde contactberoepen mogen hun vak tot 6 april niet uitoefenen.

Strandhuisjes en recreatiegebieden

Voor strandhuisjes geldt dat zij niet opgebouwd mogen worden. Strandhuisjes die al zijn neergezet, mogen blijven staan, maar men mag er niet in verblijven. Sanitaire voorzieningen op of bij recreatieparken, vakantieparken, jachthavens, kampeerterreinen en parken, natuurgebieden en stranden worden gesloten. Dit om te voorkomen dat mensen langdurig daar gaan recreëren.

Schiphol

De noodverordening geldt ook voor Schiphol. Daar zijn de afgelopen dagen maatregelen genomen om te zorgen dat reizigers, medewerkers en bezoekers kunnen voldoen aan de anderhalve meter afstand.

Thuis blijven

Verder geldt nog steeds: blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten als dat echt moet, bijvoorbeeld voor boodschappen of om naar je werk te gaan als je niet thuis kunt werken. Blijf thuis als je ziek bent of klachten hebt zoals hoesten, niezen en verkoudheid. Heeft een gezinslid koorts, dan moet het hele gezin thuisblijven.

Alle maatregelen gelden tot de minister vraagt om de noodverordening in te trekken. Het verbod op evenementen geldt tot 1 juni.

Contactgegevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag    9.00 - 16.00
dinsdag      9.00 - 12.30
woensdag   9.00 - 16.00
donderdag  9.00 - 20.00 
vrijdag        9.00 - 16.00

Telefoon

0251 - 256 256

Meer informatie

Volg ons

Ga naar de Facebookpagina van de gemeente BeverwijkGa naar Twitteracccount gemeente Beverwijk

Ga naar Instagram gemeente Beverwijk 

 Ga naar Youtube gemeente Beverwijk