Start proefproject Stop afvaldump in Meerestein-Noord

Home > Inwoners & Ondernemers > Nieuwsarchief > Start proefproject Stop afvaldump in Meerestein-Noord

Start proefproject Stop afvaldump in Meerestein-Noord

RSS

BEVERWIJK – Vanaf begin februari tot eind mei gaat de gemeente Beverwijk met samenwerkende partijen verschillende acties voeren in de wijk Meerestein-Noord, met als doel grofvuildumpingen verminderen. In de wijk Meerestein-Noord vinden veel grofvuildumpingen plaats naast de ondergrondse containers. Daarom is deze wijk als proefwijk gekozen. Als het proefproject Stop afvaldump succesvol is, wordt het mogelijk ook in andere wijken van Beverwijk uitgevoerd.

Noppes inzamelactie

De eerste actie gaat van start op vrijdag 2 februari. Van februari tot en met mei is Kringloopwinkel Noppes iedere vrijdag met een busje tussen 09.00uur en 13.00uur aanwezig in de wijk Meerestein-Noord. Elk uur staat ze op een andere locatie om bruikbare goederen op te halen. Bewoners ontvangen tegen inlevering van hun spullen een kortingsbon die recht geeft op 20% korting op een aankoop bij Noppes kringloopwinkel.

De Noppes inzamelwagen staat op de volgende locaties:

· 09.00u Hoek Bleriotlaan/Geyssendorfferlaan/Graaf de Lambertstraat

· 10.00u Kingsford Smithstraat/Olieslagerslaan (bij de containers voor glas en papier)

· 11:00u Olieslagerslaan (nabij de dubbele containerlocatie)

· 12:00u Geyssendorfferlaan bij de glas en papiercontainer

Met deze actie wil de gemeente bewoners van de wijk bewust maken dat spullen ook nog hergebruikt kunnen worden. Als spullen naast de container hebben gestaan, zijn ze vaak vies door bijvoorbeeld neerslag of honden die hun behoeften ertegen aan hebben gedaan. Spullen zijn dan niet meer bruikbaar voor anderen en dat is jammer.

Meerdere acties

In de eerste week van februari starten meer acties. Op grofvuil dat naast de ondergrondse containers is geplaatst, plakt de gemeente opvallende stickers met een informerende en activerende tekst. Daarnaast komt op verschillende plekken in de wijk een bord te staan. Het bord markeert dat dit een plek is voor het plaatsen van grofvuil, nadat er een ophaalafspraak is gemaakt bij HVC. Het gedumpte afval wordt ook niet meer vanzelf opgeruimd door de gemeente en HVC. Met deze acties worden bewoners erop geattendeerd dat grofvuil niet naast de ondergrondse containers moet en dat het laten ophalen of inleveren van grofvuil heel makkelijk is. Gedurende de actiemaanden gaan er nog meer bewustmakende acties plaatsvinden.

Waarom verminderen afvaldumpingen

Afvaldumpingen opruimen kost veel geld. Het lijkt er misschien op dat het plaatsen van afval naast de ondergrondse containers hoort, omdat het wordt weggehaald. Maar dat zijn dus aparte opdrachten die de gemeente aan HVC geeft. Hiervoor wordt dus extra betaald. Deze kosten moeten betaald worden uit de afvalstoffenheffing. Hoe meer dumpingen, hoe hoger de kosten voor de inwoners.

Beverwijk, 30 januari 2018

Contactgevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden 

maandag, woensdag en vrijdag 9.00 - 16.00
dinsdag 9.00 - 12.30
donderdag 9.00 - 20.00

Telefoon

0251 - 256 256

WhatsApp 

(tijdens openingstijden)
 

06-11614998


Contact

Openingstijden en adressen

Volg ons

logo facebookLogo TwitterLogo Instagram