Sociaal team

Home > Inwoners & Ondernemers > Sociaal team

Sociaal team

Een oplossing is altijd in de buurt                                                                     

Het Sociaal team is er voor u. Heeft u een vraag waar u zelf niet uitkomt en weet u niet waar u terecht kan? Wilt u wat meer mensen ontmoeten bij een kopje koffie of thee? Zorgt u voor een zieke partner of familielid en valt deze zorg soms wat zwaar? Heeft u een goed idee voor uw wijk? Wilt u uw buurtbewoners ondersteunen? Het Sociaal team kan u hier kosteloos bij helpen. Wij zoeken samen met u naar een oplossing, eventueel met hulp van familie, vrienden, buren en vrijwilligers. Lukt dit niet, dan gaan we op zoek naar gespecialiseerde hulp. Het Sociaal team is een samenwerking tussen de gemeente Beverwijk, MEE & de Wering, Socius Maatschappelijk Dienstverleners, Stichting Welzijn Beverwijk en Viva! Zorggroep. Het Sociaal team hanteert privacyregels.

Contact met het Sociaal Team

Het Sociaal team is per telefoon via 06-11035327 of e-mail bereikbaar. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij maken dan zo spoedig mogelijk een afspraak. Wij streven ernaar dit binnen 5 werkdagen te doen. We komen het liefst bij u thuis. Is dat niet mogelijk, dan kunnen we afspreken op een van de spreeklocaties. Ook heeft het Sociaal team inloopspreekuren in Beverwijk en Wijk aan Zee waar u zonder afspraak kunt langskomen. Wist u dat we ook een Facebookpagina hebben? Als u op 'vind ik leuk' klikt, blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en leuke activiteiten.

Volg ons op Facebook!

Lees ook de informatiekrant  waarin wordt beschreven wat het Sociaal team doet maar wordt ook wordt uitgelegd wat Wmo, de Participatiewet en de Jeugdwet inhouden.

Samenstelling en locaties

Het Sociaal team heeft 2 locaties:

Sociaal team Oost

Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2 in Beverwijk
Telefoon 06 - 110 353 20

                                                     onze mensen van Sociaal team Oost

Sociaal team West

Buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c in Beverwijk
Telefoon: 06-110 353 27

Edith van Kuler

                                                        onze mensen van Sociaal team West

Waar kunnen we u bij helpen

Mantelzorg

De zorg voor partner, kind, vriend of bekende kan soms zwaar vallen. Zeker als u deze zorgtaak combineert met werk, gezin en sociaal leven. Of omdat u zelf een dagje ouder wordt. U bent mantelzorger als u langdurige zorg verleent aan een naaste tijdens bijvoorbeeld ziekte. Of als er sprake is van zorg bij bijvoorbeeld een handicap of beperking. De zorg die u verleent is waarschijnlijk vanzelfsprekend voor u maar kan soms zwaarder zijn dan gedacht. Vaak komt de mantelzorger er niet aan toe om zelf even op adem te komen. Terwijl dit wel nodig is om de zorgtaak vol te blijven houden. Het Sociaal team kan u samen met MaatjeZ bij uw zorgtaak ondersteunen met tips en advies. MaatjeZ is het Centrum voor mantelzorg. Er zijn allerlei verschillende manieren om u als mantelzorger te ondersteunen. Zodat u uw zorgtaak kunt blijven volhouden.

Heeft u een goed idee voor uw wijk?

Buurtbewoners vervullen een sleutelrol in het verbeteren van de buurt. U weet als bewoner tenslotte het beste wat er in uw buurt speelt en hoe de buurt verbetert zou kunnen worden. Als u een goed idee voor de wijk heeft maar niet (goed) weet hoe u het moet aanpakken, dan kan het Sociaal team u helpen uw idee te realiseren. Dit kan van alles zijn als het maar in het belang van de bewoners is, en de samenhang in uw wijk bevordert. Een bewonersidee kan op veel verschillende vlakken betrekking hebben. U kunt hierbij denken aan sociale activiteiten zoals het ontmoeten van elkaar bij een buurtfeest maar ook aan activiteiten op het gebied van zorg (bijvoorbeeld isolement van bewoners tegengaan), jeugd en jongeren (door bijvoorbeeld activiteiten met als doel het verbinden van jong en oud of sportactiviteiten), groen en buitenruimte (zoals het opknappen van speelplekken, het opruimen van zwerfvuil of het opfleuren van straten met planten of bloemen).

Overige activiteiten


Inloopspreekuren

Heeft u een (korte) vraag over bijvoorbeeld financiën, welzijn, gezondheid, huisvesting, opvoeding of sociale contacten? Wij kunnen u hierbij helpen tijdens de inloopspreekuren. Eventueel maken we een vervolgafspraak.

  • iedere maandagochtend: Wijk aan Zee (De Moriaan, Dorpsduinen 4) tussen 10.0 uur en 12.00 uur
  • iedere woensdagochtend: Wooncentrum Viva! Elsanta (President Kennedyplein 225) tussen 10.00 uur en 12.00 uur
  • iedere vrijdagochtend: Stadhuis Beverwijk (Stationsplein 48) tussen 10.00 uur en 12.00 uur *

*Tijdens het spreekuur op vrijdag vindt  tegelijkertijd ook in het Stadhuis het spreekuur Geldzaken plaats.
Dit spreekuur is voor bewoners van Beverwijk en Wijk aan Zee die vragen hebben over financiële problemen. Deskundigen van Sociaal.nl en Socius, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden

Koffieochtenden

Bij de koffieochtend kunt u nieuwe mensen ontmoeten onder het genot van een (gratis) kopje koffie of thee. Er is altijd een medewerker of een vrijwilliger van het Sociaal team aanwezig die u kan helpen met vragen over bijvoorbeeld administratie, regelgeving en financiën, of die u kan helpen met (het invullen van) een formulier.

De koffieochtenden vinden plaats:

  • iedere woensdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur in de Prinsenhof aan de Beatrixlaan 2
  • iedere donderdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur in buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c
  • Iedere donderdagochtend organiseren het Sociaal team Beverwijk en het Sociaal team Heemskerk van 10.00 tot 11.30 uur een koffieochtend in Gezondheidscentrum Broekpolder (‘De Citadel’), Steenhouwerskwartier 29, Heemskerk.

Wijkwandelen

Vindt u het leuk om met een groep een uurtje er op uit te gaan? Wandel dan met ons mee. Het Sociaal team Beverwijk en Stichting Welzijn Beverwijk gaan op stap in de wijk. Iedere week maken we op maandagochtend een wandeling door de buurt. We verzamelen om 09.15 uur bij buurthuis Wijk aan Duin aan de Wilgenhoflaan 2c in Beverwijk. Om 9.30 uur start de wandeling. Deelname is gratis en u hoeft zich niet van te voren in te schrijven. Na afloop is er gelegenheid om in het buurthuis Wijk aan Duin met elkaar een kopje koffie/thee te drinken. U bent ook vanaf 10.30 uur welkom als u niet aan de wandeling meedoet maar wel gezellig een (gratis) kopje koffie of thee wilt komen drinken. Voor de gezelligheid maar ook als u vragen heeft op het gebied van bijvoorbeeld administratie, financiën, sociale contacten, gezondheid en welzijn. 

Contactgevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag, woensdag en vrijdag 9.00 - 16.00
dinsdag 9.00 - 12.30
donderdag 9.00 - 20.00

Telefoon

0251 - 256 256
 

WhatsApp 

(tijdens openingstijden)
 

06-11614998


Contact

Openingstijden en adressen

Volg ons

logo facebookLogo Twitter

Logo Instagram