Sociaal team

Home > Inwoners & Ondernemers > Sociaal team

Sociaal team

Bereikbaarheid Sociaal team tijdens de Coronacrisis

Ook het Sociaal team heeft de werkzaamheden aangepast. Alle onze activiteiten kunnen voorlopig niet doorgaan. Wij proberen u ondanks alles zo goed mogelijk te ondersteunen. Voor nu moet dat helaas telefonisch.

Hebt u een luisterend oor, advies of (extra) hulp nodig? Dan kunt u ons bellen. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 06 1103 5327 voor uw hulpvragen. Het Sociaal team is ook bereikbaar per e-mail: info@sociaalteambeverwijk.nl.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heeft u een vraag waar u zelf niet uitkomt en weet u niet waar u terecht kan? Een (korte) vraag over bijvoorbeeld financiën, welzijn, gezondheid, huisvesting, opvoeding of sociale contacten? Wilt u wat meer mensen ontmoeten bij een kopje koffie of thee? Zorgt u voor een zieke partner of familielid en valt deze zorg soms wat zwaar? Heeft u een goed idee voor uw wijk? Wilt u uw buurtbewoners ondersteunen? 

Het Sociaal team kan u hier kosteloos bij helpen. Wij zoeken samen met u naar een oplossing, eventueel met hulp van familie, vrienden, buren en vrijwilligers. Lukt dit niet, dan gaan we op zoek naar gespecialiseerde hulp. 

Het Sociaal team is een samenwerking tussen de gemeente Beverwijk, MEE & de Wering, Socius Maatschappelijk Dienstverleners, Stichting Welzijn Beverwijk en Viva! Zorggroep.

Contact met het Sociaal team

Het Sociaal team is per telefoon via 06-11035327 of e-mail bereikbaar. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij maken dan zo spoedig mogelijk een afspraak. Wij streven ernaar dit binnen 5 werkdagen te doen. We komen het liefst bij u thuis. Is dat niet mogelijk, dan kunnen we afspreken op een van onze de spreeklocaties.

Ook heeft het Sociaal team inloopspreekuren in Beverwijk en Wijk aan Zee waar u zonder afspraak kunt langskomen: 

Inloopspreekuren

Heeft u een (korte) vraag over bijvoorbeeld financiën, welzijn, gezondheid, huisvesting, opvoeding of sociale contacten? Wij kunnen u hierbij helpen tijdens de inloopspreekuren. Eventueel maken we een vervolgafspraak.

  • iedere woensdagochtend: Wooncentrum Viva! Elsanta (President Kennedyplein 225) tussen 10.00 uur en 12.00 uur
  • iedere vrijdagochtend: Stadhuis Beverwijk (Stationsplein 48) tussen 10.00 uur en 12.00 uur *

*Tijdens het spreekuur op vrijdag vindt tegelijkertijd ook in het Stadhuis het spreekuur Geldzaken plaats.Dit spreekuur is voor bewoners van Beverwijk en Wijk aan Zee die vragen hebben over financiële problemen. Deskundigen van Sociaal.nl en Socius, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden

Samenstelling en locaties

Het Sociaal team  werkt vanuit 2 locaties:

Sociaal team, locatie Oost, wijkcentrum Prinsenhof

                                                     onze mensen van Sociaal team Oost

Sociaal team, locatie West, buurthuis Wijk aan Duin

                                                        onze mensen van Sociaal team West

                                

Buur, hoe is het met u?

Als buur signaleert u vaak als een van de eersten dat het niet goed gaat met een buurtbewoner. Misschien dat uw zorgen niet terecht blijken te zijn. Maar wat als uw zorgen wel terecht zijn? Als buur kunt u een belangrijke rol spelen. Over uw zorgen praten kan al een belangrijke stap zijn. Met de nieuwe campagne “Buur, hoe is het met u?’ ondersteunt het Sociaal team bewoners om met een buur in gesprek te gaan. U hoeft niet met uw zorgen te blijven rondlopen.

Met deze actie geven we u als buurtbewoner tips om met uw buur in gesprek te gaan. Daarnaast hebben we een leuke ansichtkaart die u als bewoner kan gebruiken om in contact te komen met uw buur. Het kaartje is een uitnodiging aan uw buur om samen iets te ondernemen. U kunt de kaart bij de buur in de brievenbus doen. De buur weet dan dat u geïnteresseerd bent in zijn of haar welzijn en kan dan zelf contact met u opnemen.

Blijft het lastig om in gesprek te gaan?

Het Sociaal team denkt graag met u mee en kan u ondersteunen om in gesprek te gaan. U kunt contact met ons opnemen via e-mail info@sociaalteambeverwijk.nl of telefoonnummer 06 1103 5327

Heeft u een goed idee voor uw wijk?

Buurtbewoners vervullen een sleutelrol in het verbeteren van de buurt. U weet als bewoner tenslotte het beste wat er in uw buurt speelt en hoe de buurt verbetert zou kunnen worden. Als u een goed idee voor de wijk heeft maar niet (goed) weet hoe u het moet aanpakken, dan kan het Sociaal team u helpen uw idee te realiseren. Dit kan van alles zijn als het maar in het belang van de bewoners is, en de samenhang in uw wijk bevordert. Een bewonersidee kan op veel verschillende vlakken betrekking hebben. U kunt hierbij denken aan sociale activiteiten zoals het ontmoeten van elkaar bij een buurtfeest maar ook aan activiteiten op het gebied van zorg (bijvoorbeeld isolement van bewoners tegengaan), jeugd en jongeren (door bijvoorbeeld activiteiten met als doel het verbinden van jong en oud of sportactiviteiten), groen en buitenruimte (zoals het opknappen van speelplekken, het opruimen van zwerfvuil of het opfleuren van straten met planten of bloemen).

Koffieochtenden

Bij de koffieochtend kunt u nieuwe mensen ontmoeten onder het genot van een (gratis) kopje koffie of thee. Er is altijd een medewerker of een vrijwilliger van het Sociaal team aanwezig die u kan helpen met vragen over bijvoorbeeld administratie, regelgeving en financiën, of die u kan helpen met (het invullen van) een formulier.

De koffieochtenden vinden plaats:

  • iedere woensdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur in de Prinsenhof aan de Beatrixlaan 2
  • iedere donderdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur in buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c
  • Iedere donderdagochtend organiseren het Sociaal team Beverwijk en het Sociaal team Heemskerk van 10.00 tot 11.30 uur een koffieochtend in Gezondheidscentrum Broekpolder (‘De Citadel’), Steenhouwerskwartier 29, Heemskerk.

Volg ons

  • Volg ons op Facebook!
  • Lees ook de informatiekrant  waarin wordt beschreven wat het Sociaal team doet maar wordt ook wordt uitgelegd wat Wmo, de Participatiewet en de Jeugdwet inhouden.

Het Sociaal team hanteert privacyregels.

In de Beverwijkwijzer vindt u veel praktische informatie en contactgegevens van organisaties die u kunnen helpen bij zorg, ondersteuning, welzijn en wonen.

Beverwijkwijzer

Contactgegevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag    9.00 - 16.00
dinsdag      9.00 - 12.30
woensdag   9.00 - 16.00
donderdag  9.00 - 20.00 
vrijdag        9.00 - 16.00

Telefoon

0251 - 256 256

Meer informatie

Volg ons

Ga naar de Facebookpagina van de gemeente BeverwijkGa naar Twitteracccount gemeente Beverwijk

Ga naar Instagram gemeente Beverwijk 

 Ga naar Youtube gemeente Beverwijk