Tweede Kamer Verkiezingen 2017

Home > Inwoners & Ondernemers > Tweede Kamer Verkiezingen 2017

Tweede Kamer Verkiezingen 2017

De Tweede Kamerverkiezingen zijn op woensdag 15 maart 2017. De huidige Tweede Kamer wordt op donderdag 23 maart ontbonden en daarna treedt de nieuwgekozen Kamer aan.

Stempas 

Om te gaan stemmen heeft u een stempas nodig. Alle stemgerechtigden krijgen uiterlijk 1 maart een stempas thuis gestuurd. Heeft u geen stempas ontvangen of bent u de pas kwijt, dan kunt u een vervangende stempas aanvragen. Dat kan tot uiterlijk 14 maart 2017 om 12.00 uur in het Stadhuis, Stationsplein 48, Beverwijk. Uw oude stempas wordt dan ongeldig gemaakt.

Let op: bent u na 30 januari 2017 verhuisd? Dan krijgt u de stempas op uw oude adres, tenzij u een afspraak heeft gemaakt met PostNL over doorzending van post. Bent u na 30 januari 2017 in de gemeente Beverwijk komen wonen, dan krijgt u uw stempas op uw oude adres in uw oude gemeente.

Met de stempas kunt u op 15 maart in elk stemlokaal binnen de gemeente Beverwijk stemmen. De adressen van de stemlokalen vindt u onderaan deze pagina (bij Downloads).

Kandidatenlijst

De kandidatenlijst krijgt u uiterlijk 10 maart 2017 thuisgestuurd. Een lijst van de adressen en de openingstijden van de stemlokalen wordt meegestuurd. Heeft u geen kandidatenlijst ontvangen, dan kunt u deze ophalen in het Stadhuis. De lijst van adressen van de stemlokalen in Beverwijk en Wijk aan Zee vindt u onderaan deze pagina bij Downloads.

Stemmen in een andere gemeente (kiezerspas)

Wilt u uw stem in een andere gemeente uitbrengen? Dat kan door uw stempas om te zetten in een kiezerspas. Met de kiezerspas kunt u in elk stembureau in Nederland stemmen. Een kiezerspas vraagt u schriftelijk aan of persoonlijk bij de publieksbalie in het Stadhuis.

Schriftelijk

U stuurt een verzoek om kiezerspas(model K6) naar de Afdeling Burgerzaken van de gemeente Beverwijk. Dit verzoekschrift moet ontvangen zijn voor vrijdag 10 maart 2017. U voegt uw stempas bij de aanvraag.

Persoonlijk

U kunt tot uiterlijk dinsdag 14 maart 2017 om 12.00 uur persoonlijk een kiezerspas aanvragen bij de publieksbalie in het Stadhuis. U moet uw stempas meenemen naar het Stadhuis.

Let op: een eenmaal uitgegeven kiezerspas kan na verlies niet worden vervangen.

Stemmen bij volmacht

Bent u tijdens de verkiezingen niet in de gelegenheid om uw stem uit te brengen, omdat u bijvoorbeeld op vakantie bent? Dan kunt u iemand anders een volmacht geven. U kunt op twee manieren iemand een volmacht verlenen: via een onderhandse of een schriftelijke volmacht.

Onderhandse volmacht

Een onderhandse volmacht kunt u verlenen aan een andere inwoner van de gemeente Beverwijk. Het is ook mogelijk dat u een onderhandse volmacht verleent aan een inwoner uit een andere gemeente. Deze persoon moet dan in het bezit zijn van een kiezerspas om zijn en uw stem in Beverwijk uit te brengen.

Werkwijze

  • U vult samen met de persoon die u machtigt, de achterkant van uw stempas in. U ondertekent beiden. Uw stempas wordt hierdoor omgezet in een onderhandse volmacht.
  • U geeft een kopie van uw legitimatiebewijs mee aan de gemachtigde (dit mag ook een duidelijke foto van het volledige legitimatiebewijs op bijvoorbeeld een smartphone zijn).
  • Bent u op de dag van de stemming toch in de gelegenheid om zelf uw stem uit te brengen, dan kunt u de onderhandse volmacht intrekken. In dat geval vraagt u uw stempas terug bij de gemachtigde.
  • Een onderhandse volmacht kan tot en met de dag van de stemming worden gegeven. Hierbij is geen handeling van de gemeente nodig, dit kunt u samen met de gemachtigde regelen. 

Let op: U mag geen onderhandse volmacht in het stemlokaal verlenen.

Schriftelijke volmacht

U hoeft niet te wachten op uw stempas om een schriftelijke volmacht aan te vragen.

Werkwijze

U vult het formulier aanvraag schriftelijke volmacht L8 (zie Downloads onderaan deze pagina) volledig in en stuurt dit per e-mail of per post naar de gemeente. Het formulier voor de aanvraag van een schriftelijke volmacht moet uiterlijk vrijdag 10 maart 2017 bij ons binnen zijn.

Nadat wij uw schriftelijke volmacht hebben goedgekeurd, ontvangt de gemachtigde een volmachtsbewijs waarmee hij uw stem kan uitbrengen. Een eenmaal gegeven schriftelijke volmacht kan niet worden ingetrokken (uw stempas is door het geven van de volmacht ongeldig verklaard). Bij een schriftelijke volmacht is het niet nodig om een kopie van uw legitimatiebewijs mee te sturen. Beschikt u niet over een legitimatiebewijs, dan kunt u via een schriftelijke volmacht alsnog uw stem (laten) uitbrengen.

Gemachtigde
De persoon die u machtigt, moet geregistreerd zijn als kiezer (een stempas hebben ontvangen). Hij mag maximaal twee volmachten hebben aangenomen, en moet de volmachtstem gelijktijdig met zijn eigen stem uitbrengen. De gemachtigde hoeft geen kopie van uw legitimatiebewijs mee te nemen.

Downloads

Contactgevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag, woensdag en vrijdag 9.00 - 16.00
dinsdag 9.00 - 12.30
donderdag 9.00 - 20.00

Telefoon

0251 - 256 256

WhatsApp 

(tijdens openingstijden)
 

06-11614998


Contact

Openingstijden en adressen

Volg ons

logo facebookLogo TwitterLogo Instagram