Veilig e-mailen met ZIVVER

Home > Inwoners & Ondernemers > Veilig e-mailen met ZIVVER

Veilig e-mailen met ZIVVER

We hechten grote waarde aan het zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met (privacy)gevoelige informatie. Regelmatig versturen wij privacygevoelige informatie via e-mail. Omdat verzending via ‘gewone’ e-mail in toenemende mate kwetsbaar is, versturen wij vertrouwelijke informatie alleen nog maar via de beveiligde mailomgeving van ‘ZIVVER’. ZIVVER versleutelt berichten met vertrouwelijke inhoud zoals cliëntgegevens, BSN-nummers of medische informatie. Op deze manier kunnen wij garanderen wij dat vertrouwelijke informatie met de modernste beveiliging wordt verstuurd. En dat niemand anders behalve de ontvanger de inhoud van de e-mail kan lezen.

Hoe opent u een bericht dat via ZIVVER is verstuurd?

Heeftt u een e-mail ontvangen van gemeente Beverwijk via ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER. Hier moet u een toegangscode of sms-code invoeren (zie hieronder). In deze filmpjes ziet u hoe iemand zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest.

Bericht openen met een toegangscode

U heeft een beveiligd bericht ontvangen. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode aan u doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op “Klik voor bericht” en vul deze toegangscode in. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Bericht openen met een sms-code

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het kunt lezen. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u het bericht lezen.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd?

U leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop “Beantwoorden”. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail.

Vragen

Heeft u een vraag over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Of heeft u een vraag over ZIVVER? Neem dan contact op met ZIVVER via e-mail of kijk op de website van ZIVVER (externe website)

Gebruik de conversatiestarter

Contactgegevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag    9.00 - 16.00
dinsdag      9.00 - 12.30
woensdag   9.00 - 16.00
donderdag  9.00 - 20.00 
vrijdag        9.00 - 16.00

Telefoon

0251 - 256 256

Meer informatie

Volg ons

Ga naar de Facebookpagina van de gemeente BeverwijkGa naar Twitteracccount gemeente Beverwijk

Ga naar Instagram gemeente Beverwijk 

 Ga naar Youtube gemeente Beverwijk