Vrijwilligersverzekering

Home > Inwoners & Ondernemers > Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligersverzekering

De gemeente heeft voor vrijwilligers een collectieve verzekering afgesloten. De verzekering geldt voor alle vrijwilligers die wonen of hun vrijwilligerswerk doen dat een maatschappelijk belang dient, in de gemeente Beverwijk tenzij de vrijwilligersorganisatie of de gemeente waar u werkt zelf een verzekering heeft afgesloten. Vrijwillige brandweer en -politie en scholieren die maatschappelijke stage lopen, vallen niet onder deze vrijwilligersverzekering.

Wat is verzekerd

De vrijwilligersverzekering bestaat uit een basis- en pluspolis. De basispolis bevat een ongevallen-, persoonlijke eigendommen- en een aansprakelijkheidsverzekering. De pluspolis bevat een aansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen, een bestuurder- en een verkeersaansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen en een rechtsbijstandverzekering.

Aanvullende dekking voor mantelzorgers

Als mantelzorger bent u tevens verzekerd voor ongevallen- en persoonlijke eigendommen, extra medische kosten en acute huishoudelijke hulp. De aansprakelijkheidsverzekering en de onderdelen van de VNG vrijwilligersverzekering zijn niet op u van toepassing.

Wat te doen bij schade?

Bij schade vult u hetschadeformulier en stuurt dit naar de gemeente. De gemeente kan de gegevens controleren bij de vereniging of organisatie waar u voor werkt. Het formulier gaat naar Centraal Beheer Achmea. Deze wikkelt de claim met u af.

Meer informatie

U kunt ook contact opnemen met uw vrijwilligersorganisatie of met onze medewerker verzekeringen (0251) 256 256.

Contactgegevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag    9.00 - 16.00
dinsdag      9.00 - 12.30
woensdag   9.00 - 16.00
donderdag  9.00 - 20.00 
vrijdag        9.00 - 16.00

Telefoon

0251 - 256 256

Meer informatie

Volg ons

Ga naar de Facebookpagina van de gemeente BeverwijkGa naar Twitteracccount gemeente Beverwijk

Ga naar Instagram gemeente Beverwijk 

 Ga naar Youtube gemeente Beverwijk