GGD Kennemerland start deze week met een grote campagne gericht op de mentale gezondheid van de inwoners. Met de campagne ‘Ik ben niet alleen’ wil de organisatie de gevolgen van de coronacrisis op de mentale gezondheid van inwoners zichtbaar en bespreekbaar maken.

Deze crisis vraagt nu al heel lang heel veel van inwoners. En hoewel het einde met de start van de vaccinatiecampagne langzaam in zicht komt, zijn we er voorlopig nog niet. De uitbraak zal niet van de ene op de andere dag bestreden zijn. En ook de consequenties zullen nog lang na de uitbraak voelbaar blijven. Deze factoren vragen veel van de inwoners qua mentale weerbaarheid.

Bert van de Velden, Directeur Publieke Gezondheid GGD Kennemerland: “De coronacrisis heeft nu al bijna een jaar een enorme invloed op het dagelijkse leven van de inwoners in onze regio. Om langdurende schade te voorkomen, is het belangrijk dat we praten over onderwerpen als mentale gezondheid. Dit moet geen taboe zijn. Als GGD Kennemerland willen we het onderwerp aan de ene kant bespreekbaar maken. En aan de andere kant handvatten bieden aan de personen die dat nodig hebben.”

De campagne was afgelopen week al verspreid door de verschillende gemeentes met wildplak posters. Daar komen nu sprekende beelden op onder meer bushokjes, social media en in de huis aan huisbladen bij. GGD Kennemerland heeft op hun website een special pagina ingericht: ggdkennemerland.nl/nietalleen.