Heeft u een recreatiewoning in Wijk aan Zee en wilt u deze omzetten naar een woning? Dat kan in sommige gevallen. Als u wilt dat uw recreatiewoning permanent bewoond kan worden, dan kunt u als eigenaar een omgevingsvergunning aanvragen. De recreatiewoning moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden.

Via de knop hieronder kunt u een omgevingsvergunning aanvragen. U moet voor deze aanvraag betalen. Lees hierover meer onder het kopje ‘Wat kost het?’

Omgevingsvergunning aanvragen

Voorwaarden

De recreatiewoning moet:

  • een oppervlakte hebben van minimaal 50m2
  • zichtbaar zijn vanaf de openbare weg
  • voldoen aan de parkeerregels. De regels zijn te vinden op de pagina parkeerbeleid
  • voldoen aan de afspraken uit het Bouwbesluit 2012 en de milieunormen

Meer informatie over deze voorwaarden zijn te vinden in de beleidsregels omzetten recreatiewoning

Wat kost het?

Om uw aanvraag in behandeling te nemen moet u betalen. Dit kost €652,20

Aanvullende informatie

Het permanent bewonen van recreatiewoningen is niet toegestaan volgens het bestemmingsplan Wijk aan Zee 2019. In een bestemmingsplan staan regels over het bouwen en het gebruiken van gronden en gebouwen. Als u een omgevingsvergunning krijgt voor het omzetten van uw recreatiewoning naar een woning, dan wordt deze situatie ‘gelegaliseerd’. Dit betekent dat permanent bewonen van een recreatiewoning wordt toegestaan.

Het bestemmingsplan kunt u vinden op Ruimtelijkeplannen.nl Wanneer het huidige bestemmingsplan in de toekomst wijzigt, dan zullen de omgevingsvergunningen, die nu worden verleend, worden meegenomen in het nieuwe bestemmingsplan.

Heeft deze informatie u geholpen?