Denk mee op 28 september om 19.30 uur in het Stadhuis

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) heeft vergevorderde plannen voor de nieuwbouw op het voorterrein van het huidige ziekenhuis. Met de nieuwbouw verandert ook de entree van het ziekenhuis. En dat heeft weer gevolgen voor de inrichting van de openbare ruimte rondom het ziekenhuis.

Gemeente en RKZ werken samen aan een nieuw ontwerp

De gemeente Beverwijk en het RKZ gaan samen met een landschapsarchitect en een verkeerskundige de openbare ruimte tegenover het ziekenhuis opnieuw ontwerpen. Dat betreft het stuk Vondellaan ter hoogte van het ziekenhuis (tussen de Velserweg en de Akerendamlaan).

Het gaat om:

  • de herindeling van de Vondellaan tussen de Velserweg en de Akerendamlaan;
  • de herindeling van het parkeerterrein tegenover het ziekenhuis;
  • de oversteek van de parkeerplaats naar de nieuwe ingang.

Wilt u meedenken?

De gemeente en het ziekenhuis nodigen iedereen uit om mee te denken over de herinrichting van dit stukje openbare ruimte. Wij hopen op goede ideeën en suggesties vooral van omwonenden en regelmatige gebruikers van dit stukje Beverwijk.

Daarom organiseren wij op woensdag 28 september 2022 om 19.30 uur een bijeenkomst in het Stadhuis. U kunt dan samen met onze landschapsarchitect, verkeerskundige, medewerkers van de gemeente en het ziekenhuis sparren over ideeën en mogelijkheden voor dit gebied.

Aanmelden vóór 26 september 2022

Wij verzoek u om u vooraf aan te melden voor de bijeenkomst. Dan kunnen wij bij de opzet rekening houden met uw komst. Dat kan door een mail te sturen naar Simone Stam (s.stam@beverwijk.nl). Vermeld daarbij uw naam, adres en telefoonnummer.

Ideeën of wensen mailen kan ook

Kunt of wilt u niet aanwezig zijn, maar  heeft u wel duidelijke ideeën of wensen. Laat ze ons weten via de mail, dan kunnen wij uw input meenemen. U kunt mailen naar Simone Stam (s.stam@beverwijk.nl). Wij houden u dan op de hoogte van de uitkomsten van deze avond. 

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen, stel deze dan gerust aan Simone Stam van de gemeente Beverwijk via s.stam@beverwijk.nl of 0251-256256. Voor vragen over de nieuwbouwplannen van het RKZ kunt u terecht op de website van het Rode Kruis Ziekenhuis(externe link)