De gemeente Beverwijk vindt het belangrijk dat kinderen kunnen spelen en bewegen. Er moeten voldoende sport- en speelplekken zijn. Daarom is er een Speelruimteplan.

Er zijn al veel veilige, leuke en uitdagende speelplekken op centrale plekken in woonwijken en op een aantal plekken aan de randen van de woongebieden. Deze speelplekken zijn echt de moeite waard om een eindje voor te lopen of te fietsen. Voor ouders zijn ze een ontmoetingsplek en ook voor hen zijn er mogelijkheden om iets te doen. Op plekken staan speeltoestellen, maar ook sportvoorzieningen. En er is ruimte om activiteiten te organiseren en elkaar te ontmoeten. Alle leeftijdsgroepen kunnen er terecht. We hebben een overzicht gemaakt van alle speel- en recreatieplekken in onze gemeente. 

Nieuwe speelplekken 

Bij de aanleg van nieuwe speelplekken en uitbreiding van bestaande speelplekken worden kinderen en jongeren gevraagd mee te denken over de inrichting. In wijken waar veel kinderen wonen met weinig leuke speelruimte, ligt de nadruk op het verbeteren van de bestaande speelplekken. En waar mogelijk leggen we extra speelvelden aan.

In wijken met lage kinderaantallen en veel speelplekken ligt de nadruk op omvormen. Daar worden de minder leuke en uitdagende plekken met maar 1 à 2 toestellen omgevormd tot . Wij vormen tot openbaar groen of een leuk pleintje. 

Heeft deze informatie u geholpen?