Duizenden ouders in Nederland zijn geraakt door de problemen met kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst heeft het ‘Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag’ opgezet om de fouten te herstellen. Op Belastingdienst.nl staat wat u kunt doen en hoe u zich kunt aanmelden als gedupeerde. De Belastingdienst/Toeslagen compenseert gedupeerden financieel. Maar voor wie in de problemen is geraakt is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom woning, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Het gaat om de volgende situaties: 

  • U bent gedupeerd door vooringenomen handelen van de Belastingdienst en door onderzoek naar georganiseerde fraude (CAF-zaken).
  • U bent gedupeerd doordat de wet te streng was.
  • U krijgt de kwalificatie opzet/grove schuld waardoor u in het verleden geen persoonlijke betalingsregeling kon krijgen.

Hulp van de gemeente

De gemeente helpt u graag met praktische hulp en advies. Of met hulp bij schulden. Ook biedt de gemeente een luisterend oor, omdat u als gedupeerde veel stress en ellende hebt meegemaakt. U kunt direct telefonisch met ons contact opnemen via 0251 256 256. Geeft u alstublieft duidelijk aan dat het gaat om de kinderopvangtoeslagaffaire.

Online bijeenkomsten van de Belastingdienst

De Belastingdienst organiseert regelmatig online bijeenkomsten voor ouders en voor professionals over het oplossen van de problemen met de kinderopvangtoeslag. Tijdens deze bijeenkomsten kunt u vragen stellen aan onder anderen:

  • Alexandra van Huffelen, staatssecretaris van Toeslagen 
  • Anne Coenen, directeur van de herstelorganisatie bij Toeslagen

Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Hulp van BOink

Zoekt u hulp, maar liever niet van de overheid? Dan kunt u bijvoorbeeld contact opnemen bij de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOink). Dat kan telefonisch via 030 233 1400 of via e-mail.