Op 21 december 2021 verplanten wij drie lindes op de Warande en twee essen langs de Zeestraat. De drie lindes blijven op de Warande. De twee essen langs de Zeestraat worden verplant naar de berm langs de Zeestraat. Op de plek waar de bomen komen, staan al paaltjes geplaatst ter indicatie. De bomen moeten verplant worden voor de aanleg van de rotonde op de kruising Warande-Zeestraat. In maart 2022 starten de werkzaamheden voor de aanleg van deze rotonde.

Goed voorbereid
De beste periode voor het verplanten van dit formaat bomen is november / december. De bomen kunnen alvast nieuwe kleine wortels aanmaken, voordat de lente begint. In de winter van 2020 zijn de bomen voorbereid op het verplanten. Het wortelpakket van de boom is ingepakt en afgeschermd. Daardoor krijgt de boom een kleiner en compacter wortelgestel. Ook zijn de bomen toen gesnoeid. Door deze voorbereidingen is de kans groter dat de bomen goed herstellen.

De Warande afgesloten op 14 december 2021
De firma Stoop uit Waarland verplaatst de bomen met een telekraan naar de nieuwe plek. De weg is tijdens de werkzaamheden afgesloten tussen de Zeestraat en de Ranonkellaan. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.