De Zeestraat wordt gedeeltelijk afgesloten vanwege werkzaamheden aan de leidingen en kabels. Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 maart 2023 geldt een omgekeerde rijrichting in deze straat. Daardoor kunnen automobilisten toch hun weg vinden door de wijk.

Afsluiting Zeestraat van huisnummer 131 tot 147

In opdracht van netbeheerder Stedin worden momenteel werkzaamheden verricht aan de Zeestraat en omliggende straten. Het tijdelijk afsluiten van de Zeestraat (van huisnummer 131 tot 147) gaat de meeste impact geven, dus is besloten om de rijrichting van deze eenrichtingsweg gedurende een week om te draaien.

Rijrichting van Zeestraat verandert van 20 tot en met 24 maart

Automobilisten die van maandag 20 tot vrijdag 24 maart vanuit de Beeckzanglaan de Zeestraatweg bereiken, worden door verkeersregelaars naar rechts gestuurd. Zij kunnen aan het einde van de Zeestraat hun weg vervolgen via de Groenelaan. Het zuidelijke deel van de Zeestraat houdt de oude rijrichting tot aan diezelfde Groenelaan. Het is niet mogelijk om verder noordwaarts te rijden in de Zeestraat.

Bewegwijzering en verkeersregelaars

We zijn ons ervan bewust dat deze omleiding tot extra drukte kan leiden, maar doen ons best om de overlast tot het minimum te beperken. Zo wordt voor duidelijke bewegwijzering gezorgd en wijzen verkeersregelaars de weg. Na deze week met werkzaamheden is de Zeestraat weer gewoon bereikbaar van zuid naar noord.

Ook omleiding van Lijn 78

Buslijn 78 rijdt van 20 tot en met 31 maart een omleiding in Beverwijk in verband met deze werkzaamheden. De volgende haltes richting Wijk aan Zee komen daarbij te vervallen: Zeestraat, Groenelaan, Westerhoutplein en Creutzberglaan.