Bekijk hieronder de goede voorbeelden en verhalen van de vele inwoners en medewerkers die zich inzetten om Beverwijk en Wijk aan Zee een groene en leefbare plek te maken!

Getekend stadsaanzicht Beverwijk, met veel groen en het Groen Doen-logo
"Groen Doen”. Een ode aan de doenersmentaliteit van Beverwijk en aan de vele voordelen van groen om ons heen. Samen maken we Gemeente Beverwijk groen!  

Video's 

Bekijk hier alle video's met tips en inspiratie. Zoals die van boombeheerder Ton, die jou meeneemt langs de plekken in Beverwijk waar druk wordt vergroend: 

Korte video's met vergroentips

Kijk hier korte videootjes met tips en inspiratie over groen.

Angelique de Vries vertelt je over het vergroenen van schoolpleinen:

https://youtube.com/shorts/F7K-c7k4YtI?feature=share

Bärbel Böhling geeft je tips om zelf in je tuin of balkon te vergroenen:

https://youtube.com/shorts/TAP2X9iWDcQ?feature=share

Tips tegen de droogte

Marc Montauban geeft je een aantal handige tips wat je zelf kunt doen tegen de gevolgen van droogte en legt uit wat de gemeente allemaal doet:

Benieuwd naar nog meer handige tips tegen droogte? Kijk op de site van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier:

Droogtetips(externe link)

Milieuvriendelijke bestrijding onkruid

Gemeente Beverwijk werkt aan manieren om op een milieuvriendelijke wijze onkruid te bestrijden. Wethouder Jaqueline Dorenbos laat in een video zien hoe dit werkt.

Buurt vergroent samen hun plein

Trots op het Dongeplein! Samen met de buurt hebben de bewoners aan het Dongeplein de tegels eruit gehaald en vervangen voor groen. Ook kwamen er natuurlijke speelelementen voor in de plaats. Daar kunnen we best trots op zijn!

Zelf ook vergroenen? Draag je steentje bij en geef je gewipte tegels op via:

NK-Tegelwippen (externe link)

Tips

Makkelijke tips om zelf aan de slag te gaan met vergroenen

Kruidentuin

Pan, met daarin aarde en kruidenplantjes en een houten lepel. Rechtsbovenin een groen logo met de tekst "groen doen beverwijk"

Houd je van lekker koken, maar koop je altijd kruiden in van die plastic bakjes in de supermarkt? Dat kan leuker, lekkerder, en milieuvriendelijker. Bij Studio O hebben ze een kruidenspiraal aangelegd, gemaakt van oude stoeptegels. Dat kun jij ook! Geen tuin? Ook op je balkon kan je lekkere kruiden neerzetten. Het leukste aan een eigen kruidentuin is dat je met veel meer kruiden kunt experimenteren dan je in de supermarkt kunt vinden. Loop gerust eens langs bij Studio O aan de Romerkerkweg om de kruidenspiraal te bekijken en inspiratie op te doen voor je eigen tuin. Het plein rondom de studio is voor iedereen toegankelijk.  

Heb jij ook een boom van een verhaal? Stuur het op naar duurzaamvoordeel@beverwijk.nl. We horen graag over jouw groene voorbeelden uit de buurt!