Binnenduin

Lees hier alles over de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Binnenduin. Er is een speciale projectwebsite:

Wat is Binnenduin?

Binnenduin is het voormalig tuindersgebied tussen de Zeestraat, de Creutzberglaan en de Brederodelaan. Dit unieke stukje Beverwijk wordt ontwikkeld als woongebied. Het wordt een mooie, groene woonwijk van ongeveer 19 hectare, met 225 woningen: vrijstaande woningen, rijtjeswoningen, appartementen en vrije kavels. Behoud van het historische karakter en de kenmerkende sfeer van dit gebied staan bij de realisatie voorop.

Binnenduin bestaat uit drie delen: de ontwikkeling is gestart in 2011 in het Noordelijk veld en gaat via het Middenveld naar het Zuidelijk veld. Het Noordelijk veld is klaar, het Middenveld wordt ca. 2022 voltooid en het gehele project zal naar verwachting in 2024 worden afgesloten.

Middenveld Binnenduin

In het Middenveld van Binnenduin zal Dura Vermeer onder de noemer ‘De Fruitmeester’ de komende jaren 54 woningen realiseren.

Zuidelijk Veld Binnenduin

Het Zuidelijk veld van Binnenduin kenmerkt zich door ruime vrij uitgeefbare woningbouw kavels. In september 2020 start de gemeente met de verkoop van 26 vrije kavels. In totaal heeft de gemeente 34 kavels in eigendom in het Zuidelijk veld. De resterende kavels worden de komende jaren verkocht.

Heeft deze informatie u geholpen?