Om de openbare orde en veiligheid van Beverwijk te verbeteren hangen er op een aantal plaatsen camera’s. De camera’s maken onderdeel uit van de veiligheidsaanpak voor Beverwijk.

De cameralocaties zijn in nauw overleg tussen de politie en de gemeente Beverwijk bepaald.  De politie kan door middel van cameratoezicht overlast sneller signaleren en inspelen op incidenten. De uitvoering vindt plaats onder regie van de politie. De beelden worden doorgezonden naar de uitkijkcentrale van de politie in Zaandam en kunnen daar, als nodig, worden uitgekeken.

Veiligheidsmonitor Beverwijk

Locaties camera's

Op twee plekken in Beverwijk hangen camera’s.

Centrum van Beverwijk

In het centrum hangen dertien vaste camera’s. Deze camera’s hangen in de Zeestraat, het Kennemerhof, de Prinsesselaan, het Stationsplein, de Koningsstaat, de Markt en de bromfietsstalling bij de Halve Maan. Tijdens evenementen worden ook flexibele camera’s ingezet voor een korte periode.

Begraafplaats Duinrust

Op begraafplaats Duinrust hangen herkenbare en onherkenbare camera’s.

Privacy

De camera’s bekijken alleen de openbare ruimte. De niet-openbare ruimte is afgeschermd. In het centrum kunnen inwoners en bezoekers aan borden zien dat er camera’s hangen.

Gebruik camerabeelden na een voorval

Gaat u aangifte bij de politie doen? Geef door of er op die plek camera’s hangen. De politie kan de camerabeelden opvragen en gebruiken voor het onderzoek. Het opvragen van de camerabeelden is alleen mogelijk na aangifte. De camerabeelden worden 28 dagen bewaard. De politie bewaart de camerabeelden langer als er aangifte is gedaan.

Zelf een camera die op de openbare ruimte is gericht

Doe mee met camera in beeld. Zo maakt u uw buurt veiliger. 

Registreren doe je via de website van de politie. 

Heeft deze informatie u geholpen?