Wordt het steeds moeilijker om de rekeningen te betalen? Wacht dan niet te lang en zoek hulp. Kom naar het spreekuur geldzaken. Deskundigen van Verdergroep.nl en Socius of het Sociaal team zijn aanwezig om uw financiële vragen te beantwoorden en bieden hulp bij schulden. Als het korte gesprek tijdens het spreekuur niet genoeg is maken zij een vervolg afspraak met u.

Het spreekuur is van 10:00 tot 11:00 beschikbaar op afspraak en van 11:00 tot 12:00 is er een vrije inloop in het Stadhuis. U kunt een afspraak maken via onderstaande knop of bel 0251-256 256

Afspraak maken 

Liever direct een antwoord op uw vraag? Stel uw vraag via onderstaande knop. Verdergroep zal telefonisch contact met u opnemen.

Stel uw vraag

Vroeg signalering

Hulp bij betalingsachterstanden voor inwoners van Beverwijk

Als u een rekening niet op tijd betaalt, dan neemt Loket Geldzaken contact met u op. Dit doen wij in opdracht van de gemeente Beverwijk. Wij bieden u gratis en vrijblijvend onze hulp aan. Het kan iedereen overkomen dat het niet lukt om de rekeningen te betalen. Wij helpen u om de achterstand op te lossen. Maak gerust gebruik van onze hulp door een afspraak te maken. Wij helpen u graag.

Zo werkt Vroeg Eropaf

Wij krijgen een melding als u een rekening niet op tijd heeft betaald. Bijvoorbeeld de huur, de zorgverzekering of de energierekening. Wij nemen dan contact met u op om onze hulp aan te bieden.

Professionele hulp

Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken hoe wij u het beste kunnen helpen. Misschien heeft u vragen over uw geldzaken of zijn er andere dingen waar u mee zit. Wij zorgen ervoor dat u snel de juiste hulp krijgt. Onze hulp is vrijblijvend. U kiest zelf of u er gebruik van wilt maken.

Uw privacy

Voor het doorgeven van persoonlijke informatie zijn strenge regels. Daar houden wij ons aan. De melding dat u een rekening niet heeft betaald, komt terecht in een gesloten systeem.  Wij doen hier niets anders mee dan contact zoeken om u hulp aan te bieden.

Wettelijke taak

Gemeentes zijn sinds 1 januari 2021 verplicht om hulp aan te bieden als er signalen zijn van betalingsachterstanden. Dat staat in de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs). Zij maken hiervoor afspraken met schuldeisers van de vaste lasten.

De gemeente Beverwijk werkt in het Loket Geldzaken samen met Verdergroep.nl, het Sociaal Team en Socius. Wij weten veel van geldzaken en helpen u graag om weer grip te krijgen op uw geld. 

Online zelfhulp bij financiële problemen

Op Startpunt Geldzaken/Beverwijk staan geldplannen die u kunnen helpen om beter met geld om te gaan. Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nibud met Vereniging Eigen Huis, de beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering FFP. Startpunt Geldzaken stelt geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden.

Meer zelf online oplossen

Trainingen leren omgaan met geld

Bent u ondernemer?

Heeft u een mooi bedrijf maar ook financiële zorgen? 155 Help een bedrijf ondersteunt in opdracht van gemeenten jaarlijks duizenden ondernemers die het (tijdelijk) moeilijk hebben. Deze hulp is gratis.

Heeft deze informatie u geholpen?