Met eHerkenning kunt u veilig inloggen om online uw zaken met de overheid te regelen. Op die manier weten organisaties zeker wie u zegt dat u bent én dat u mag doen wat u wilt doen. Daarnaast heeft u de zekerheid dat de website waar u inlogt betrouwbaar en veilig is.

eHerkenning aanvragen

U kunt eHerkenning aanvragen bij een van de leveranciers van eHerkenningsmiddelen. Bekijk het overzicht van goedgekeurde leveranciers op eherkenning.nl/leveranciers

Niveaus eHerkenning

Er zijn op dit moment 5 betrouwbaarheidsniveaus voor eHerkenning: EH1, EH2, EH2+, EH3 en EH4. De organisatie waar u wilt inloggen, bepaalt welk betrouwbaarheidsniveau u nodig hebt.

Hoe hoger het niveau van eHerkenning, hoe meer gevoelige informatie u kunt uitwisselen. eHerkenning is persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan of te delen met anderen. Al deze extra zekerheden zorgen ervoor dat u veilig kunt inloggen.

Let op: eH1 vervalt

Vanaf 1 juli 2021 neemt eHerkenning afscheid van eH1, het allerlaagste niveau. Dit niveau biedt in de huidige maatschappij niet voldoende veiligheid meer. Zorg dat u op tijd overschakelt naar een hoger niveau. Bij de webpagina van een product staat vermeld welk betrouwbaarheidsniveau van toepassing is.

Meer weten?

Kijk op eHerkenning.nl/stopzetten

Heeft deze informatie u geholpen?