Er ligt een cadeautje voor de mantelzorger klaar! Mantelzorg is zorgen voor een naaste. Dit lijkt gewoon, maar dat is het niet. Mantelzorg vraagt meer dan de gebruikelijke zorg voor partners, ouders, kinderen of buren. Mantelzorgers bieden langdurig hulp aan een ziek familielid of aan buren, doen regelmatig boodschappen voor hen en zorgen voor vervoer naar bijvoorbeeld doktersafspraken. Ook kinderen en jongeren die hulp bieden aan een gezinslid dat langdurig ziek of beperkt is zijn mantelzorgers. Deze jonge mantelzorgers willen we ook graag bereiken. Kent u een jonge mantelzorger? Stel hem of haar dan op de hoogte van deze waardering.

cadeaubox met slingers
Mantelzorgwaardering 2022 van start

Om uiting te geven aan onze waardering voor u als mantelzorger willen we u graag een kleine attentie geven. De gemeenten Beverwijk en Heemskerk bieden alle mantelzorgers die zorgen voor iemand in Beverwijk, Wijk aan Zee of Heemskerk een VVV cadeaukaart van €25,- euro aan.

Let op!

  • Het is belangrijk dat degene voor wie u zorgt in de gemeente Beverwijk of Heemskerk woont. Of u zelf in deze regio woont, speelt geen rol. Zorgt u voor iemand die in een andere gemeente woont? Dan kunt u bij die gemeente informeren naar de mantelzorgwaardering.
  • Wij geven maximaal 2 VVV-cadeaukaarten per zorgvrager. Per mantelzorger wordt maximaal 1 bon verstrekt.
  • U verleent minimaal 4 uur per week mantelzorg aan iemand die langdurig ziek is of op een andere manier beperkt is. U doet dit al meer dan 3 maanden en wordt niet betaald.

Mantelzorgwaardering aanvragen

MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg

MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg, ondersteunt de mantelzorgers in opdracht van de gemeenten Beverwijk en Heemskerk. Deze hulp is gratis. Meer informatie over MaatjeZ vindt u op hun website(externe link).

Privacy

Klik hier als u meer wilt weten over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.

Heeft deze informatie u geholpen?