Er ligt een cadeautje voor de mantelzorger klaar! Mantelzorg is zorgen voor een naaste. Dit lijkt gewoon, maar dat is het niet. Mantelzorg vraagt meer dan de gebruikelijke zorg voor partners, ouders, kinderen of buren. Mantelzorgers bieden langdurig hulp aan een ziek familielid of aan buren, doen regelmatig boodschappen voor hen en zorgen voor vervoer naar bijvoorbeeld doktersafspraken.

Ook kinderen en jongeren die hulp bieden aan een gezinslid dat langdurig ziek of beperkt is zijn mantelzorgers. Deze jonge mantelzorgers willen we ook graag bereiken. Ken je een jonge mantelzorger? Stel hem of haar dan op de hoogte van deze waardering.

Om uiting te geven aan onze waardering voor jou als mantelzorger willen we je graag een kleine attentie geven. De gemeenten Beverwijk en Heemskerk bieden alle mantelzorgers die zorgen voor iemand in Beverwijk, Wijk aan Zee of Heemskerk een cadeaukaart van €25,- euro aan.

Wanneer komt u in aanmerking voor de mantelzorgwaardering?

  • Je zorgt voor iemand die in de gemeente Beverwijk of Heemskerk woont. Zorgt u voor iemand die in een andere gemeente woont? Dan kant u bij die gemeente informeren naar de mantelzorgwaardering.
  • Je geeft langer dan 3 maanden en meer dan 4 uur per week hulp of ondersteuning aan iemand met een ziekte of beperking en krijgt hier geen geld voor.
  • De mantelzorg wordt niet verleend vanuit een hulpverlenend beroep of als vrijwilliger.

Belangrijk om te weten

Wij geven maximaal 2 cadeaukaarten per zorgvrager. Per mantelzorger wordt maximaal 1 bon verstrekt.

MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg

MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg, ondersteunt de mantelzorgers in opdracht van de gemeenten Beverwijk en Heemskerk. Deze hulp is gratis. Meer informatie over MaatjeZ vindt u op hun website.

Heeft deze informatie u geholpen?