Onze gemeente ligt onder de aan- en uitvliegroutes van de Polderbaan. Dit vliegverkeer heeft gevolgen voor uw leefomgeving. De gemeenten Alkmaar, Bergen, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Heiloo, Uitgeest en Velsen werken daarom samen om toenemende overlast voor de regio te beperken. Via een Bestuurlijke Agenda hebben de 8 gemeenten samen vastgelegd hoe zij inzetten op beperking van hinder. Ook wordt aandacht besteed aan veiligheid, luchtverontreiniging, wonen en vliegen en de communicatie met bewoners.

Melding maken van overlast

Als u hinder ondervindt van vliegtuiggeluid, kunt u daarvan een melding maken op de website www.bezoekbas.nl(externe link) of door te bellen naar 020 601 55 55. BAS (Bewoners aanspreekpunt Schiphol) is een gezamenlijk initiatief van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en Amsterdam Airport Schiphol (AAS).

Schiphol

Heeft u plannen om in de omgeving van Schiphol te gaan wonen of woont u daar al? Dan kunt u op www.bezoekbas.nl onder de tab 'Wonen bij Schiphol' veel informatie vinden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het thema vliegverkeer & Schiphol ook op de website van de Omgevingsdienst IJmond(externe link). Op deze pagina leest u over de Bestuurlijke Agenda, meetpunten, waar u hinder kunt melden en vindt u weblinks.

Heeft deze informatie u geholpen?