Op 3 november 2020 hebben wethouder Serge Ferraro en directeur-bestuurder Hooftman van Woonopmaat een koop/exploitatieovereenkomst getekend voor de grond en ontwikkeling aan de Ann Burtonlaan. Woonopmaat laat hier 20 koopwoningen en 54 huurwoningen bouwen. De openbare ruimte wordt ook opnieuw ingericht.

Participatie

Buurtbewoners zijn betrokken bij het bouwplan en de herinrichting van de openbare ruimte. Er is een informatiebijeenkomst live georganiseerd. Daarna is contact geweest met de bewoners via digitale informatiesessies. Na hun reacties zijn aanpassingen in het plan gedaan. Zo worden er aan de kant van de Theo Uden Masmanlaan in plaats van vijf maar drie woonlagen gebouwd. En komt de speelgelegenheid dichter bij de woningen.

Start bouw

Om dit bouwplan te maken, moet de bestemming op deze locatie wijzigen van maatschappelijk naar wonen. De procedure voor deze bestemmingsplanwijziging wordt nu opgestart. Tegelijkertijd wordt het bouwplan voor de woningen uitgewerkt. En het ontwerp voor de openbare ruimte definitief gemaakt. De start van de bouw staat gepland voor het derde kwartaal van 2021.

Inschrijven voor woningen is op dit moment nog niet mogelijk. Zodra de inschrijving start, meldt Woonopmaat dit via een advertentie in de krant, op hun website(externe link) en Facebookpagina(externe link)

Meer informatie

Meer informatie over het project vindt u op de website van Woonopmaat(externe link)