Wij vinden het belangrijk dat kinderen kunnen spelen en bewegen. Er moeten voldoende sport- en speelplekken zijn in de woonomgeving. Overigens mag ook in parken en op gazon worden gespeeld. Uiteindelijk is samenspelen het leukste wat er is. En soms is het op een speelplek en soms gewoon in je eigen buurt ergens in het groen. Voor leuke uitdagingen en ontmoeting heeft ieder buurt een centrale speelplek. Waar die te vinden zijn staat in het speelruimteplan.

Sport- en recreatieplekken(externe link)

Extra uitdaging

Er zijn al veel veilige, leuke en uitdagende speelplekken op centrale plekken in woonwijken. In parken zijn of komen toekomstig een aantal grotere speeltuinen. Deze speelplekken zijn echt de moeite waard om een eindje voor te lopen of te fietsen. Voor ouders zijn ze een ontmoetingsplek en ook voor hen zijn er mogelijkheden om iets te doen. Op plekken staan speeltoestellen, maar ook sportvoorzieningen. En er is ruimte om activiteiten te organiseren en elkaar te ontmoeten. Alle leeftijdsgroepen kunnen er terecht.

Nieuwe speelplekken

Bij de aanleg van nieuwe speelplekken en uitbreiding van bestaande speelplekken worden kinderen en jongeren gevraagd mee te denken over de inrichting. In wijken waar veel kinderen wonen met weinig leuke speelruimte, ligt de nadruk op het verbeteren van de bestaande speelplekken. En waar mogelijk leggen we extra speelvelden aan. In wijken met lage kinderaantallen en veel speelplekken ligt de nadruk op omvormen. Daar worden de minder leuke en uitdagende plekken met maar 1 à 2 toestellen omgevormd tot groene en informele speelplekken of een leuk pleintje.