Ben je net gestart met ondernemen of heb je plannen om een eigen onderneming te starten? Het Startersloket(externe link) van de gemeente Beverwijk verzorgt workshops en trainingen voor inwoners die net zijn gestart met een eigen bedrijf of overwegen om te starten als ondernemer. In het eerste kwartaal van 2024 zijn er 4 online workshops.

De workshops zijn gratis voor inwoners van de gemeente Beverwijk.

Online workshop 26 maart: Netto inkomen berekenen doe je zo!

Tijd: 19:30 tot 20:30 uur

Wil je weten hoeveel je als ondernemer gaat verdienen? Tijdens deze training krijg je inzicht in de factoren die van invloed zijn op jouw ondernemersbeloning. En met onze calculator kun je zelf jouw netto inkomen in kaart te brengen. 

Meld je aan(externe link)

Online workshop 15 april: Sterk starten met je eigen bedrijf

Tijd: 19:30 uur.

Denk je na over het starten van je eigen bedrijf of ben je net gestart? Weet je niet waar je moet beginnen of waar je allemaal rekening mee moet houden?

Aan de hand van 20 praktische stappen bespreken we de zaken rondom het starten van een bedrijf. Ook krijg je de kans om vragen te stellen. Zo start jij goed voorbereid!

Meld je aan(externe link)

Online workshop 13 mei: Ondernemen en belastingen

Tijd: 19:30

Start je als ondernemer? Dan krijg je ook te maken met de Belastingdienst, administratie en fiscale regels. Voor de meeste (startende) ondernemers is dit niet het leukste deel van het ondernemen, maar zeker heel belangrijk om vanaf het begin juist aan te pakken. Een goede administratie scheelt frustratie, tijd en geld.

Tijdens de training gaan we in op het fiscale deel van het ondernemerschap. Zo krijg je meer inzicht in btw en de inkomstenbelasting. En in de belangrijkste fiscale regelingen die voor jou gelden.

Meld je aan(externe link)

Online workshop 10 juni: Schrijf in 7 stappen een ondernemingsplan

Tijd: 19:30

Heb je ook een ondernemersdroom of wil je als ondernemer de volgende stap zetten binnen jouw onderneming? Een ondernemingsplan zorgt voor structuur en overzicht en geeft je inzicht in de haalbaarheid van jouw plannen. Het is een investering in tijd en energie, maar loont zeker de moeite. Het schrijven van een ondernemingsplan doe je voornamelijk voor jezelf. Ook is het plan de basis voor een eventuele financiering.

Meld je aan(externe link)

Online workshop 24 juni: Juridische zaken voor (startende) ondernemers

Tijd: 19:30 uur

Juridisch je zaken goed op orde hebben is belangrijk, maar met welke vormen van aansprakelijkheid krijg je als ondernemer te maken? En hoe werkt het met AVG, algemene voorwaarden en incassobeleid?

Tijdens de online training Juridische zaken voor (startende) ondernemers krijg je overzicht in de juridische jungle van ondernemerschap. De verschillende onderwerpen worden in basis behandeld, waardoor jezelf kunt bepalen welke juridische aspecten voor jou belangrijk zijn om mee aan de slag te gaan.

Meld je aan(externe link)

Over het startersloket

Wij helpen (startende) ondernemers graag op weg. Via ons Startersloket kan jij je optimaal voorbereiden op de start van een eigen onderneming. Het Startersloket biedt oriënteerde en startende ondernemers een online platform met veel praktische informatie zoals een uitgebreid stappenplan, handige (reken)tools, kennisartikelen, blogs en online trainingen. Want een goede start is het halve werk!