Regels omtrent terrassen

Wilt u bij uw horecabedrijf een terras plaatsen? Dat kan. In Beverwijk heeft u daar geen vergunning nodig. Maar er zijn natuurlijk wel een aantal regels. Als u zich aan de algemene verbindende voorschriften houdt, kan het terras meteen geopend worden. 

Bent u horecaondernemer?

Dan moet uw terras op de Drank- en Horecavergunning staan. Anders mag u geen alcohol schenken op het terras. Horeca ondernemer en terras nog niet gemeld? Dit kunt u doen via een wijzigingsformulier op onze Drank- en horecapagina.

Wat zijn de voorwaarden?

U mag een terras inrichten maar er zijn wel een aantal regels. De brandweer en alle andere hulpdiensten moeten er bijvoorbeeld altijd langs kunnen. En er moet rekening gehouden worden met eventuele overlast voor de buurt. Onder het kopje "Documenten" vindt u alle beleidsregels en de algemeen verbindende voorschriften die gelden voor het innemen van een terras.

Aanvraag tijdelijke uitbreiding terras 2022

Ook dit zomerseizoen mogen Beverwijkse horecaondernemers hun terras uitbreiden. Het college heeft dat besloten om de horeca die hard geraakt is door de coronacrisis te steunen. Met de tijdelijke terrasuitbreiding kunnen horecaondernemers deze zomer meer gasten op hun terras ontvangen. Zo kunnen zij in ieder geval een deel van hun gederfde omzet inhalen. De verruiming van de zomerterrassen is tijdelijk en geldt tot het einde van het terrasseizoen: 1 oktober 2022.

Het is mogelijk nieuwe of gewijzigde aanvragen in te dienen. U hoeft hiervoor geen extra leges (belastingen) of precario voor te betalen. De gemeente beoordeelt de situatie per terras. Nieuwe en verlengde ontheffingen worden verleend mits de bereikbaarheid, leefbaarheid en openbare ruimte niet te veel onder druk komt te staan.

Heeft deze informatie u geholpen?