Als u voor zaken of uw beroep veel verschillende landen moet bezoeken kunt u een tweede paspoort nodig hebben. Een tweede paspoort kan ook nodig zijn wanneer u regelmatig dringend moet reizen naar visumplichtige landen. Als uw paspoort bij een ambassade ligt voor een visumaanvraag, kan u met het tweede paspoort een visum aanvragen voor een ander land. Het tweede paspoort is 2 jaar geldig.

Tweede paspoort aanvragen

Aanvragen reisdocumenten niet mogelijk op 29 en 30 juli

Vanaf 2 augustus 2021 komt er een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart. Deze ID-kaart heeft 2 vingerafdrukken van de kaarthouder en een QR-code met het burgerservicenummer (BSN). Er is onderhoud aan het systeem nodig om het nieuwe model van de identiteitskaart in te voeren. Dit betekent dat u op donderdag 29 juli en vrijdag 30 juli geen paspoort of identiteitskaart kunt aanvragen.

Voorwaarden

Om een tweede paspoort te krijgen moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • uw eerste paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn
  • u moet aantonen dat u het tweede paspoort voor zaken of uw beroep nodig hebt. Dat kan door het documenten te laten zien, zoals uittreksels van de Kamer van Koophandel, zakelijke contracten, uitnodigingen van buitenlandse bedrijven of vergelijkbare documenten

U krijgt geen tweede paspoort voor een eenmalig bezoek. Hiervoor moet u een noodpaspoort aanvragen bij de Koninklijke Marechaussee

Zaken paspoort

Als u (bijvoorbeeld voor uw werk) vaak reist, kunt u een zakenpaspoort aanvragen. Dit is een normaal paspoort, maar heeft 2 keer zoveel bladzijden voor stempels. Maak een afspraak voor de aanvraag van een zakenpaspoort. Na vijf werkdagen kunt u het paspoort ophalen. Ook hiervoor maakt u een afspraak.

Zakenpaspoort aanvragen

Heeft deze informatie u geholpen?