Vakantie doorgeven bij uitkering

Wilt u voor een tijd in het buitenland blijven? En heeft u een bijstandsuitkering, IOAZ-uitkering, IOAW-uitkering of een uitkering volgens de Participatiewet? Dan mag u ieder jaar in totaal 28 dagen naar het buitenland. Weekenddagen tellen ook mee. Bijvoorbeeld voor een vakantie of familiebezoek. U moet uw vakantie doorgeven.

U moet dit bij ons melden. Log in met uw DigiD. Als u dit niet meldt, dan kunnen wij uw uitkering niet doorbetalen. Gaat u niet op vakantie? Dan hoeft u ook niets te melden.

Meld uw vakantie

Hoelang duurt het?

Voor uw vertrek krijgt u een schriftelijke bevestiging van ons. Wij proberen binnen vijf werkdagen uw reis te bevestigen.

Bent u weer terug in Nederland?

Neem dan gelijk telefonisch contact op met u contactpersoon. En bewaar de bewijsstukken waaruit blijkt dat u niet langer dan de door u opgegeven periode in het buitenland bent geweest. Bewijsstukken kunnen zijn een vliegticket, bonnen van het tanken, stempels in uw paspoort, enzovoorts. Uw contactpersoon zal hiernaar vragen.

Partner ook doorgeven

Heeft u een uitkering voor het hele gezin? Dan moet ook uw partner zijn of haar reis naar het buitenland melden. Dat kan ook via de knop hierboven. Uw partner moet ook inloggen met zijn of haar DigiD. De reis van uw partner mag in een andere periode plaats vinden.

Verspreid opnemen

U hoeft uw vakantiedagen niet in één keer op te nemen. Maar u mag dagen niet meenemen naar een volgend jaar.

Reizen tijdens de jaarwisseling

Uw reis mag niet langer zijn dan 28 dagen in totaal. Bijvoorbeeld: 10 dagen in december en daarna 7 dagen in januari kan. Dat is namelijk 17 dagen in totaal. Als u 21 dagen in december en daarna 10 dagen in januari gaat dan mag dat niet. Dat is namelijk 31 dagen in totaal.

Reis dagen veranderen

Heeft u al laten weten wanneer u reist, maar verandert uw plan? Of komt u onverwacht een paar dagen later terug van uw reis? Geef de verandering dan zo snel mogelijk door. Neem hiervoor contact op met uw contactpersoon binnen de gemeente.

Heeft u werk?

Als u werkt en een uitkering krijgt dan moet u om toestemming vragen bij uw werkgever. Dit moet ook als u een leertraject of werktraject volgt.

Heeft deze informatie u geholpen?