Een auto, bromfiets of fiets die in zo’n slechte staat verkeert dat er niet meer mee gereden kan worden, kan het label autowrak of defect voertuig krijgen. Op deze pagina vindt u hier meer informatie over.

Auto

De eigenaar van de auto heeft dan zeven dagen de tijd om de auto op te knappen of van de openbare weg te verwijderen. Gebeurt dit niet? Dan verwijdert de gemeente de auto. Dit wordt ook altijd bekend gemaakt met de openbare bekendmakingen.

Bromfietsen en fietsen

De eigenaar van de (brom)fiets heeft dan twee dagen de tijd om de fiets op te knappen of van de openbare weg te verwijderen. Gebeurt dit niet? Dan verwijdert de gemeente het voertuig. Als een (brom)fiets te lang ongebruikt aan de weg blijft staan, kan deze aangemerkt worden als wees(brom)fiets. Deze (brom)fiets zal na een termijn weggehaald worden.

Parkeren van (brom)fietsen buiten de daarvoor aangewezen plekken

Binnen Beverwijk en Wijk aan Zee zijn gebieden aangewezen waar (brom)fietsen alleen op daarvoor gemaakte plekken geparkeerd mogen worden. Hiervoor geldt per gebied een maximale parkeerduur. Overschrijdt een eigenaar van de (brom)fiets de parkeerduur of parkeert de eigenaar buiten de aangewezen plek dan loopt de eigenaar de kans dat we de (brom)fiets verwijderen. De handhavers hangen eerst een waarschuwing aan de (brom)fiets.

Is uw fiets op deze locatie verwijderd?

Dan kunt u uw fiets bij Kringloop Noppes(externe link) gelegen aan de Parallelweg 10, 1948 NM te Beverwijk ophalen. U betaalt een vergoeding van €20,-.