Voor sommige beroepen is een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) nodig. Bijvoorbeeld als u gaat werken in het onderwijs of als taxichauffeur. Ook voor een visum kan een VOG nodig zijn. U krijgt de verklaring als u geen strafbaar feit heeft gepleegd. Het gaat hierbij om een strafbaar feit dat invloed kan hebben op uw werkzaamheden.

Let op!


Vraag uw VOG altijd aan bij Justis of bij de gemeente. Met een VOG-aanvraag via de officiële weg bespaart u onnodige extra kosten.
 

VOG aanvragen: online of schriftelijk

U kunt op twee manieren een VOG aanvragen: online of schriftelijk. De prijs verschilt per manier. Vaak beslist de werkgever of de organisatie op welke manier u de VOG aanvraagt. Uw werkgever of organisatie kan de kosten voor de VOG-aanvraag vergoeden. Dit zijn zij niet verplicht om te doen.

Bij het aanvragen van een VOG is het belangrijk dat u inwoner bent van de gemeente Beverwijk. Staat u niet ingeschreven? Dan moet u rechtstreeks een VOG aanvragen. Ga hiervoor naar de website van Justis(externe link)

Online VOG aanvragen via Justis

Online een VOG aanvragen is goedkoper. Het kost € 41,35. Online een VOG aanvragen gaat zo:

  • Uw werkgever of de organisatie zal de VOG aanvraag starten. Zij vullen eerst een deel van het aanvraagformulier in. Dit moet bij de organisatie Justis. Deze stelt namens de staatsecretaris Veiligheid en Justitie de VOG voor u op.
  • Daarna krijgt u een e-mail van Justis. In de e-mail van Justis zit link waardoor u bij het aanvraagformulier komt. U moet hiervoor inloggen met DigiD
  • Heeft u het aanvraagformulier ingevuld en het bedrag betaald? Dan krijgt u van Justis informatie over de afhandeling van de aanvraag. Justis zal communiceren via de post, dus niet via e-mail

Online via Justis aanvragen(externe link)

Door gebruikte maken van deze knop krijgt u gelijk meer informatie  over de aanvraag via Justis

VOG aanvragen bij gemeente Beverwijk

U kunt een VOG ook schriftelijk en online aanvragen via de gemeente Beverwijk. Deze manier van aanvragen kost €41,35.

Als uw werkgever geen e-Herkenning heeft of niet voldoet aan de voorwaarden, dan kunt u een VOG aanvragen bij de gemeente Beverwijk als u hier staat ingeschreven.

Online aanvragen via gemeente Beverwijk

Via de knop hieronder kunt een aanvraagformulier VOG downloaden. Dit gaat via de website van Justis. Justis stelt namens de staatsecretaris Veiligheid en Justitie de VOG voor u op.

Schriftelijk VOG aanvragen(externe link)

Heeft u het aanvraagformulier ingevuld? 

Dan kunt u het aanvraagformulier afgeven in het Stadshuis aan de afdeling Burgerzaken. Maak hiervoor een afspraak. Dat kan via de knop hieronder. Tijdens deze afspraak moet u het bedrag betalen. Dit is voor het in behandeling nemen van uw VOG aanvraag.

Tijdens de afspraak moet u het volgende meenemen:

  • uw identiteitsbewijs
  • het ingevulde aanvraagformulier
  • geld om de betaling te voldoen

Afspraak maken(externe link)

Na uw afspraken gaan wij uw aanvraagformulier aanvullen met de gegevens uit de Basisregistratie personen (BRP). Daarna sturen wij uw aanvraagformulier naar Justis. Als u een VOG krijgt, dan wordt de VOG naar u toegestuurd. U ontvangt uw VOG op het adres dat bij ons bekend is.

Wilt u meer informatie over het aanvragen van een VOG? Kijk dan op de website van Justis(externe link)

Hoelang duurt het?

Als Justis uw aanvraag heeft ontvangen dan krijgt u binnen 4 weken antwoord. Hierin staat de beslissing of u de VOG wel of niet krijgt. Dit ontvangt u per post. Wordt uw VOG-aanvraag geweigerd? Dan kunt u bezwaar maken via de website van Justis(externe link)

Heeft u vragen over de voortgang? Dan kunt u bellen naar Justis via het telefoonnummer: 088 998 22 00

Heeft deze informatie u geholpen?